POTRESNO Umetnuo psiću petardu u analni otvor

1758

Prošla godina nesretno je završila za malenog psića Kiru kojem je nepoznati počinitelj iz okolice Osijeka umetnuo petardu u analni otvor čime mu je nanio smrtonosne ozljede.

 

Kiro je uginuo nakon 4 dana mukotrpne borbe da mu se spasi život, ali ozljede su bile kobne. Za počiniteljem se intenzivno traga i policija moli da se prijavi svaka informacija. Počinitelju prijeti godinu dana zatvora jer ovaj slučaj podliježe Kaznenom zakonu.

Udruga Prijatelji životinja apelira na sve građane da prijave slučajeve zlostavljanja, mučenja i zanemarivanja životinja. U ovoj sezoni petardi mnoge životinje uginule su od infarkta izazvanog bukom ili su od straha podletile pod automobile. Udruga također traži da se uvede zabrana korištenja eksplozivnih sredstava i od 27.12. do 1.1.

Svake godine crna kronika se puni ovakvim slučajevima, prošle godine bio je to slučaj psa Mede kojem je petarda umetnuta u njušku te ju raznijela. Osim životinja, od eksplozivnih sredstava trpe i djeca i odrasli koji zbog nepravilnog korištenja ili tvorničkih grešaka na proizvodima ostaju bez prstiju ili drugih dijelova tijela.

Peticija za zabranu petardi još uvijek se potpisuje na www.prijatelji-zivotinja.hr, a Prijatelji životinja vjeruju da će Ministarstvo unutarnjih poslova svoju izrečenu podršku pokazati što skorijim izmjenom Zakona o eksplozivnim tvarima i konkretnom zakonskom zaštitom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime