Požarište u Sisku ‘aktivno’ sada već više od 48 sati

Požarište je i dalje pod nadzorom vatrogasaca

129
26.06.2022., Sisak, Novo Pracno - Napodrucju tvrtke koja se bavi prikupljanjem i obradom otpada izbio je pozar. Na teren su izasli vatrogasci. Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Ni 48 sati od izbijanja velikog požara na odlagalištu otpada tvrtke Royal Media u Novom Pračnu kod Siska, ne može se reći da je opasnost u cijelosti otklonjena, jer  iz prešanih bala otpada tijekom utorka još uvjiek povremeno izbija dim.

“Požarište je još uvijek pod nadzorom vatrogasaca, a večeras ćemo odlučiti hoćemo li dežurstvo nastaviti i tijekom noći. Ako više neće biti naznaka vatre i dima, povući ćemo naše dežurne ekipe”, rekao je za Hinu zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe u Sisku Miroslav Golub.

Požarište su obišli stručnjaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, koji su na mjernim mjestima analizirali kvalitetu zraka i ustanovili kako u svim parametrima kvaliteta zraka zadovoljava, te nema opasnosti po zdravlje stanovništva. Požarište su obišli i službenici MUP-a, koji će obaviti očevid, kako bi se ustanovili uzroci požara.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime