POŽEGA: Utrkivali se automobil i autobus!

Obojicu vozača očekuje prekršajna kazna...

807

Unatoč zabrani pretjecanja na tom dijelu ceste, u ponedjeljak predvečer kod Požege su se pretjecanjem drugih vozila po cesti utrkivali Volkswagen i autobus, oba požeških registracija, pri čemu je automobil sletio s ceste i udario u prometni znak. Obojicu vozača očekuje prekršajna kazna, objavila je HINA.

Požeško-slavonska policija u utorak je priopćila kako je oko 17.10 sati 23-godišnjak vozio Volkswagen kroz Eminovce, kada je na mjestu gdje je to zabranjeno prometnim znakom započeo pretjecati autobus marke “Setra”, koji je također započeo pretjecati drugo vozilo ispred njega. Da bi izbjegao sudar, vozač automobila sletio je s ceste na putnu bankinu, gdje je udario u prometni znak.

VEZANE VIJESTI
NIJE SE ZAUSTAVILA NA PJEŠAČKOM PRIJELAZU Pješak teško ozlijeđen

Obojici vozača bit će izdan prekršajni nalog zbog nepoštivanja zabrana izraženih prometnim znakovima, najavljuju iz policije, te pozivaju vozače na pridržavanje prometnih propisa, posebno pri vožnji u zimskim uvjetima.

Upozoravaju kako je, s obzirom da pada snijeg i zadržava se na cestama, otežana vožnja pod takvim uvjetima, pa vozačima preporučuju dodatni oprez jer se u takvim uvjetima povećava i opasnost od prometnih nesreća

“Vozačima savjetujemo da ne kreću na put bez zimske opreme, a ukoliko prometuju, da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila, izbjegavaju nagla kočenja i promjene smjerova, a posebnu pozornost obrate na zavoje, mostove, usjeke i nadvožnjake gdje je mogućnost poledice veća”, poručuju iz požeško-slavonske policije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here