Predsjednica Grabar Kitarović primila nogometne reprezentativce

622

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović primila je u srijedu članove stručnog stožera i igrače hrvatske nogometne reprezentacije koji će u subotu odigrati kvalifikacijsku utakmicu za plasman na EURO 2016. protiv reprezentacije Norveške.

“Pozvala sam vas danas u Ured predsjednice na druženje i kako bih vam iskazala svoje poštovanje kao hrvatska državljanka i vaša vjerna navijačica, ali i da bi razgovarali o daljnjoj popularizaciji nogometa i sporta u Hrvatskoj”, kazala je predsjednica napominjući da se tijekom mandata ne misli miješati ni u igru reprezentacije, ni u rad Hrvatskog nogometnog saveza, ali da će zadržati pravo da kao privatna osoba komentira pojedine njihove utakmice.

“Kažu da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu, ali držim da se politika mora držati dalje od sporta, a sport dalje od politike. Čestitam vam za sve ono što ste do sada napravili za Hrvatsku, a učinili ste puno. Čestitam vam što kao pojedincima koji igrate u velikim inozemnima klubovima promičete hrvatski nogomet i našu državu kao njezini najbolji veleposlanici. Pozdravljam i sve navijače ‘vatrenih’ i pozvati ih da vas i dalje podržavaju, ali i vode računa da kad vas prate u zemlji i inozemstvu da su i oni veleposlanici nogometa i Hrvatske. Zato se svi moramo tako ponašati i izbjegavati bilo kakve situacije koje mogu nanositi štetu hrvatskom nogometu i državi. Pozivam vas da se kao sportaši uključite skupa samnom u daljnjoj promociji nogometa i sporta u cjelini, ne samo kako bi stvarali nove talentirane generacije sportaša. već i kako bismo stvarali zdravo društvo. Djeca nam se sve više povlače u sobe sa računalima. Trebamo ih vratiti na nogometna i sportska igrališta i na taj način omogućiti razvoj zdravih pojedinaca”, kazala je predsjednica naglasivši da sport igra važnu ulogu u razvoju pojedinca i društva i to ne samo kada je riječ o fizičkom zdravlju nego i kada je riječ o fer odnosu, poštivanju drugih, poštivanju svih s kojima se dolazi u dodir. Bit ćemo uvijek uz vas i kada igrate dobro i kada rezultati nisu onakvi kakve smo očekivali jer to je sport, ali vi ste uvijek naši bez obzira kakav rezultat bio. Moram još jednom istaknuti da sam iznimo ponosna na vas i sve hrvatske reprezentativce u svim sportovima i da ću se uvijek zauzimati za promicanje sporta, za promicanje poštovanja i pravog i zdravog odnosa prema sportu i vjerujem da ću vama imati spremne suradnike i saveznike. Hvala vam još jednom na dolasku i želim vam svako dobro u subotu. Navijat ćemo za vas i veselim se predstojećoj utakmici”, kazala je predjednica Grabar Kitarović.

Izbornik Niko kovač uručio je predsjednici dres reprezentacije sa potpisima svih iograča, dok joj je kapetan Darijo Srna poklonio nogometnu loptu sa potpisima reprezentativaca.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime