Predstavljeni razvojni projekti Sisačko – moslavačke županije

83

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić održao je danas zajedno s direktorom SIMORA-e Mariom Čelanom i svojim zamjenicima Anitom Sinjeri Ibrišević i Marinom Piletićem konferenciju za novinare na temu „Razvojni projekti Sisačko-moslavačke županije”.
Tom prilikom župan je predstavio projekte vrijedne ukupno 1 milijardu i 373 milijuna kuna.
Žinić je još jednom podsjetio kako Županija Sisačko-moslavačka želi izaći iz okvira proračunskih sredstava i maksimalno iskoristiti mogućnosti koje se pružaju za financiranje projekata iz fondova Europske unije te su u tu su svrhu mobilizirali sve županijske upravne odjele i agenciju SIMORA-u ….

TON 

Direktor SIMORA-e Mario Čelan predstavio je 17 projekata koje su pripremili u Razvojnoj agenciji. Tako će, između ostalog, pomoći promovirati tekstilne tvrtke i obrte s područja županije, nositelj su projekta Centra izvrsnosti u ljevarstvu, a s REGEOM je postignut dogovor o suradnji na projektu geotermalnih voda u Topuskom. Najavio je i kako će uskoro biti otvoren prodajni centar u Beču na kojem će svoje proizvode izlagati poduzetnici s područja županije, a u istu svrhu će urediti predvorje zgrade Dunavskog Loyda. Čelan je izdvojio i mjere ruralnog razvoja koje provode za mlade poljoprivrednike….

VEZANE VIJESTI
Pobijedili smo 2017., pobijedit ćemo opet!

TON 

Čelan je dodao da maksimalna potpora koju će svaki mladi poljoprivrednik moći ostvariti iznosi do 70 tisuća eura. 10% od tog iznosa moći će iskoristiti za otkup zemljišta, dok će ostatak utrošiti na izgradnju plastenika ili staklenika i nabavku poljoprivredne mehanizacije.
Od svih nabrojanih projekta, dva su već potpisana, jedan s gradovima Požega i Velika Gorica vrijedan 240 tisuća eura i jedan sa slovenskom udrugom PRIZMA vrijedan 198 tisuća eura. Također, prijavljen je i projekt na Hrvatski zavod za zapošljavanje, a riječ je o projektu „50+” kojim će se osposobiti 40 žena starijih od 50 godina za rad u turističkoj sezoni, zaključio je direktor SIMORA-e Mario Čelan.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here