Predstavljeni razvojni projekti Sisačko – moslavačke županije

83

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić održao je danas zajedno s direktorom SIMORA-e Mariom Čelanom i svojim zamjenicima Anitom Sinjeri Ibrišević i Marinom Piletićem konferenciju za novinare na temu „Razvojni projekti Sisačko-moslavačke županije”.
Tom prilikom župan je predstavio projekte vrijedne ukupno 1 milijardu i 373 milijuna kuna.
Žinić je još jednom podsjetio kako Županija Sisačko-moslavačka želi izaći iz okvira proračunskih sredstava i maksimalno iskoristiti mogućnosti koje se pružaju za financiranje projekata iz fondova Europske unije te su u tu su svrhu mobilizirali sve županijske upravne odjele i agenciju SIMORA-u ….

TON 

Direktor SIMORA-e Mario Čelan predstavio je 17 projekata koje su pripremili u Razvojnoj agenciji. Tako će, između ostalog, pomoći promovirati tekstilne tvrtke i obrte s područja županije, nositelj su projekta Centra izvrsnosti u ljevarstvu, a s REGEOM je postignut dogovor o suradnji na projektu geotermalnih voda u Topuskom. Najavio je i kako će uskoro biti otvoren prodajni centar u Beču na kojem će svoje proizvode izlagati poduzetnici s područja županije, a u istu svrhu će urediti predvorje zgrade Dunavskog Loyda. Čelan je izdvojio i mjere ruralnog razvoja koje provode za mlade poljoprivrednike….

TON 

Čelan je dodao da maksimalna potpora koju će svaki mladi poljoprivrednik moći ostvariti iznosi do 70 tisuća eura. 10% od tog iznosa moći će iskoristiti za otkup zemljišta, dok će ostatak utrošiti na izgradnju plastenika ili staklenika i nabavku poljoprivredne mehanizacije.
Od svih nabrojanih projekta, dva su već potpisana, jedan s gradovima Požega i Velika Gorica vrijedan 240 tisuća eura i jedan sa slovenskom udrugom PRIZMA vrijedan 198 tisuća eura. Također, prijavljen je i projekt na Hrvatski zavod za zapošljavanje, a riječ je o projektu „50+” kojim će se osposobiti 40 žena starijih od 50 godina za rad u turističkoj sezoni, zaključio je direktor SIMORA-e Mario Čelan.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here