Prevario građane u iznosu većem od 60 tisuća kuna

Oglas o najmu automobila objavio je u ljetnim mjesecima te oštetio hrvatske građane, ali i strance

424

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog sumnje da je počinio 19 kaznenih djela prijevare.

-Sumnja se da je s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, na internetskoj stranici čiju je domenu prethodno zakupio kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Zagreb, objavio oglas o iznajmljivanju više osobnih automobila različitih proizvođača i marki, u vezi kojeg oglasa su ga između svibnja i kolovoza 2020. godine putem elektroničke pošte i telefonom kontaktirali oštećeni građani s područja Republike Hrvatske, Irske, Francuske, Velike Britanije, Kanade, Švedske, Njemačke i SAD-a. Ne sumnjajući u istinitost oglašenoga te istinitost njegovih navoda, oštećeni su zatim, u svrhu najma osobnog automobila, uplatili različite novčane iznose na račun njegovog trgovačkog društva, dojavili su iz Policijske uprave.

Iako je primio novac na račun svog trgovačkog društva, željene automobile građanima nije iznajmio niti im je omogućio korištenje drugog zamjenskog vozila, već je uplaćeni novac protupravno zadržao za sebe. Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 61.260 kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime