Prijateljska utakmica Dinama 2 i petrinjske Mladosti loše završila za domaćine

717

U sklopu proslave “Lovrenčeva u Petrinji” odigrana je prijateljska utakmica između petrinjske Mladosti i zagrebačkog “Dinama 2” u kojoj su gosti bili uspješniji s minimalnih 1:0 zahvaljujući Krizmaniću koji je u 29. minuti iskoristio priliku na rubu kaznenog prostora i naciljao donji desni kut vratara Jurgana.

I Petrinjci su imali svoje prigode koje nisu iskorištene što zbog završne nepreciznosti, ali i zahvaljujući gostujućem vrataru Juriću koji je odličnim intervencija osujetio dobre pokušaje domaćina.

Izvor: FB Rad za naš grad

Poslije utakmice gostujući trener Igor Jovičević bio je zadovoljan prezentacijom:

“Čestitao bih najprije Mladosti ulazak u Treću ligu, u povijesti vrlo važnog kluba u hrvatskom nogometu i ovom utakmicom iskazali smo poštovanje, te se nadam da se utakmica svidjela gledateljima. Sigurno da u pripremnom razdoblju, gdje imamo puno utakmica, s jednom momčadi smo igrali u Petrinji, a već sutradan imamo i utakmicu protiv Hrvatskog dragovoljca, pa smo malo podijelili i minutažu, ali u svakom slučaju bila je tvrda utakmica.

Izvor: FB Rad za naš grad

Vidimo da Mladost ima potencijala i jedno četiri-pet igrača koji su nekada igrali i prvoligaški nogomet, osjeti se to jedno iskustvo protiv naših mladih dečki. Imali su svoje prigode koje nisu iskoristili, ali na kraju rezultat je uvijek bitan, ali i manje bitan u ovako svečanom okruženju, tako da uvijek rado i s veseljem dolazimo na ovo područje i uvijek ćemo sa zadovoljstvom dolaziti.”

Nezadovoljan nije bio niti domaći trener Zoran Buinac:

VEZANE VIJESTI
Sibić obilježio Dan sela i blagdan sv. Benedikta
Izvor: FB Rad za naš grad

“Sve u svemu na kraju mogu reći visoka ocjena, žao mi je što je bilo užasno vruće u prvom poluvremenu što su potvrdili i Dinamovci, a ono što smo se dogovorili mi smo praktički i ostvarivali u prvih 15 minuta. Mi smo njih čekali, jednostavno da vidimo jačinu, znali smo da su mladi, da su potentni, da su spremni i da su profesionalci. Međutim, mi se nismo htjeli postaviti u nekakvom obrambenom bloku da se samo čuvamo i branimo zbog rezultata. Nekakva naša taktička namjera je bila da u prvih 20-25 minuta i dok to sunce jednostavno mine, njima jednostavno prepustimo kontrolirani posjed i da se jednostavno brzo pomičemo i ugrozimo ih kroz kontre i polukontre. Međutim, nakon stanke, odnosno osvježenja na polovici prvog poluvremena, jednostavno sam igrače pomakao prema gore i drugo poluvrijeme smo stavili dvije špice i krenuli smo visoko.

Izvor: FB Rad za naš grad

Ono što me veseli u ovoj fazi dečki su vrlo korektno to odradili, sve igrače smo ponovo stavili u igru, znači nismo htjeli ništa taktizirati, ali mi je žao jer smo imali nekakvih poluprigoda, pa i neke koje smo trebali realizirati. Na kraju bila je to jedna teška, kvalitetna, tvrda utakmica gdje sam vidio puno stvari koje me vesele i puno stvari koje nisam do sada vidio od svojih dečki. Naravno da sam dao prigodu svim igračima da osjete kako je to igrati protiv Dinama, a mislim da sam ostavio do kraja prvu momčad koja je bila da bi bili još opasniji po njihova vrata, ali sve čestitke Dinamu, vidi se da su to vrhunski dečki, vrhunski mladi talentirani igrači, pogotovo u fizičkom smislu. Jako korektna dobra utakmica, a dobili smo i pohvale od njihovih trenera tako da je test uspio maksimalno.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here