Projekt „Zaželi” provodi se i u Ponikvarima

Ekipa Radio televizije Banovina bila je na terenu u Ponikvarima kako bi se uvjerila u provođenje projekta Zaželi na području općine Topusko

618

Topusko se smjestilo na nadmorskoj visini od 130 metara na području između Petrove i Zrinske gore. Okruženo je poznatim šumama Orlova šuma i Petrova gora, a ostalo čini plodna zemlja, uz rijeku Glinu i potoke Perna, Čemernica i Glinica, pogodna za razvoj voćarstva i obnovu zapuštenih vinograda. Na površini od 198,30 km² ovdje živi oko 3.000 stanovnika, od kojih je većina starije životne dobi. Dana 5. studenog 2018. godine u Vodicama je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zaželi” čiji je nositelj Općina Topusko. Riječ je o jednom od prvih većih projekata koje je Općina realizirala, sa zadovoljstvom je istaknuo načelnik Ivica Kuzmić. Projekt se provodi u razdoblju od 30 mjeseci, dok su žene zaposlene na razdoblje od 24 mjeseca, nakon kojega će neke steći uvjete za prijevremenu ili redovnu mirovinu. Ukupna vrijednost projekta iznosi  4.230.530,00 kuna, no mogla je biti i veća.

Projektom „Zaželi” Topusko uključeno je 25 žena  u nepovoljnom položaju s područja općine Topusko na tržište rada čime se kroz niz aktivnosti poboljšava kvaliteta života krajnjih korisnika. Osim njih, zaposlene su koordinatorica projekta te voditeljica projekta.

Zaposlenice su položile tečaj za informatičku operaterku i to prilično uspješno te svoj posao rade na terenu.

S ekipom projekta „Zaželi” u Ponikvarima je bila i ekipa Radio televizije Banovine, a što smo tamo zabilježili, možete pogledati u video prilogu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here