PROSVJED ŠUTNJE Prosvjetari najavili novi veliki prosvjed za ponedjeljak

544
Foto: Facebook Sindikat hrvatskih učitelja

“Mislim da smo premijeru, i bez riječi, dovoljno jasno odgovorili što mislimo o njegovom dijalogu, što mislimo o njegovim ponudama i što mislimo o njegovim velikim riječima o ogromnom povećanju plaća za učitelje i nastavnike u njegovu mandatu”, rekao je nakon prosvjeda predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec, prenosi Hina.

Foto: Facebook Sindikat hrvatskih učitelja

Na pitanje osjećaju li odgovornost što će se mnogim maturantima morati odgoditi državna matura, Mihalinec je rekao kako je to “pokušaj spina”.

Divjak ne razmišlja o ostavci

VEZANE VIJESTI
Učenici već sutra u školskim klupama

“Prekjučer sam razgovarala s premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrima i ponudila sam neka rješenja koja bi se mogla staviti na stol u razgovoru sa sindikatima. Tako dugo dok ima šanse da stvari idu naprijed, ja sam tu”, izjavila je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

Mihalinec je poručio kako ostavka ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak “ne bi ništa riješila”, stoga sindikati o tome više nemaju nikakav stav.

Iz Preporoda su poručili kako je danas štrajkalo više od 76 posto učitelja

VEZANE VIJESTI
PREGOVORI PROPALI - SINDIKATI Na dispoziciji smo i preko vikenda

-Danas, 21. studenog,  štrajk je proveden u  380 osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova, u kojima djeluju podružnice Sindikata Preporod. Prema pristiglim podacima u štrajku je sudjelovalo 76,66% članova Sindikata Preporod. U osnovnoškolskim ustanovama štrajkalo je 76,78% članova, a  u srednjoškolskim ustanovama 76,19% članova, objavio je Željko Stipić, predsjednik Sindikata Preporod.

Podsjetimo, sindikatima je podršku dao i Sindikat znanosti i visokog obrazovanja, pa od sutra štrajkaju i fakulteti.

Facebook Sindikat hrvatskih učitelja

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske najavili su i veliki prosvjed za, poručuju, ” bolje obrazovanje, za dostojanstvo struke, za bolju Hrvatsku” u ponedjeljak 25. studenog. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here