Prva faza ublažavanja mjera u zatvorskom sustavu

Posjet zatvorenicima s maskom i rukavicama

74

Od ponedjeljka, 25. svibnja započinje se s prvom fazom ublažavanja mjera u zatvorskom sustavu.

Odobravanje posjeta

·         Sve osobe koje žele posjetiti zatvorenike u kaznena tijela mogu pristupiti samo sa zaštitnom opremom (maska i rukavice).

·         Broj posjetitelja zatvorenika ograničen je na maksimalno dvije odrasle osobe.

·         Broj posjetitelja za zatvorenike koji su roditelji ograničen je na maksimalno četiri osobe (dvije odrasle osobe i dva djeteta).

·         Na ulazu u prostore kaznenog tijela će se svim posjetiteljima mjeriti tjelesna temperatura beskontaktnim toplomjerima.

VEZANE VIJESTI
Uručena zaštitna oprema Top termama Topusko

·         Posjetitelji su prilikom boravka u kaznenom tijelu dužni koristiti zaštitnu opremu (maske, rukavice), kao i sredstva za dezinfekciju ruku i obuće koja će se nalaziti na ulasku u prostorije za posjete.

·         Tijekom realizacije posjeta nije dozvoljeno ostvarivanje tjelesnih kontakata između zatvorenika i njegovih posjetitelja.

·         Dezinfekcija prostorija za posjete obavezno će se provoditi između dvije grupe posjetitelja.

Nastavak izvođenja funkcionalnih radova

Funkcionalni radovi u kaznenim tijelima mogu se izvoditi uz pridržavanje svih epidemioloških mjera koje su od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo propisane za obavljanje tih aktivnosti.

VEZANE VIJESTI
Toaletni papir, dezinfekcijska sredstva, vino, marihuana, oružje... kako se ljudi širom svijeta pripremaju za samoizloaciju

 

Izvor: koronavirus.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here