Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 14 kaznenih djela, od kojih su devet počinili nepoznati počinitelji.
Na području Hrvatske Kostajnice je počinjeno pet kaznenih djela, četiri na području Kutine, po dva na području Siska i Petrinje te jedno na području Novske.
Počinjeno je sedam krađa, tri teške krađe te po jedna prijetnja, tjelesna ozljeda, izbjegavanje carinskog nadzora i krivotvorenje isprave.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira i to na području Novske, zbog čega su prijavljena četiri počinitelja.  Javni red i mir narušen je fizičkim sukobom, zatim omalovažavanjem ili vrijeđanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti te omalovažavanjem ili vrijeđanjem ostalih državnih tijela i službenih osoba.

Na prometnicama se dogodilo devet prometnih nesreća, pet na području Kutine te četiri na području Siska.
U jednoj prometnoj nesreći je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, dok je u osam prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.
Dvoje sudionika prometnih nesreća pobjeglo je s mjesta događaja i za njima se traga, dok je kod troje sudionika utvrđena alkoholiziranost i to najviša na sisačkom području od 1,85 promila.
Novska: Otkriveni kradljivci četiri prijenosna računala

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 20-godišnjakom i 25-godišnjakom je utvrđeno da su 1./2. studenoga ove godine, u Ulici kralja Zvonimira u Novskoj, provalili u veterinarsku stanicu i ukrali četiri prijenosna računala, tri punjača i jedan bežični miš. Ukradeni predmeti su pronađeni i vraćeni odgovornoj osobi veterinarske stanice, a protiv osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.
Tijekom provođenja ovog kriminalističkog istraživanja 25-godišnjak je policijskim službenicima predao 0,8 grama marihuane i 26,4 grama sjemenki indijske konoplje te će on zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga biti i prekršajno prijavljen.
Na graničnom prijelazu u vozilu pronađeno oko 25 kilograma duhana

VEZANE VIJESTI
Aktivnosti policije povodom početka nove školske godine

U nedjelju, 6. studenoga oko 6.30 sati, na graničnom prijelazu u Hrvatskoj Kostajnici, na ulazu u Republiku Hrvatsku, pristigao je osobni automobil slovenskih registracija, kojim je upravljao 61-godišnji slovenski državljanin. Pregledom vozila na nekoliko je mjesta uočena veća količina duhana pa je po sudskom nalogu vozilo pretraženo te je pronađeno ukupno 50 paketa s oko 25 kilograma rezanog duhana. Zbog sumnje u kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora slovenski državljanin je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje. Protiv njega će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnesena kaznena prijava.
Otkriven kradljivac 13 stabala

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 63-godišnjim muškarcem je utvrđeno da je 12. listopada u šumi na području mjesta Lovča, općina Donji Kukuruzari, posjekao i ukrao 12 stabala crne johe i jedno stablo javora. Ovom krađom nadležnu je šumariju oštetio za 2869 kuna te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.
Na automobil stavio nepripadajuće registracijske pločice

VEZANE VIJESTI
Osumnjičeni za krađu 87 stabala iz šume na području Gvozda

U petak, 4. studenoga oko 9 sati, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u mjestu Repušnica, na kutinskom području, zaustavili osobni automobil na kojemu su bile nepripadajuće probne registracijske pločice. Automobilom je upravljao 40-godišnji vozač i to prije stjecanja prava na upravljanje. Pločice su skinute s vozila i oduzete, a 40-godišnjak će zbog krivotvorenja isprave biti kazneno prijavljen, dok će zbog počinjenih prometnih prekršaja protiv njega nadležnom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.
Alkoholizirani vozači u prometu

U petak, 4. studenoga oko 16.20 sati, u kontroli prometa na autocesti A3 zaustavljen je osobni automobil kutinskih registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,16 promila upravljao 55-godišnji vozač. Kako je isti recidivist, odnosno višestruki ponavljač istovrsnog prometnog prekršaja, uhićen je i do otriježnjenja zadržan u policijskoj postaji, nakon čega je uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud.

U subotu, 5. studenoga oko 23.20 sati, u Novskoj je zatečen 30-godišnjak, koji je vozilom kutinskih registracija upravljao pod utjecajem alkohola od 2,48 promila. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s vožnjom, do otriježnjenja je zadržan u posebnoj prostoriji policijske postaje te će protiv njega nadležnom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

VEZANE VIJESTI
Dvojac dragovoljno predao neeksplodirana ubojita sredstva

Sa željezničke pruge kod Lipovljana ukradeni bakreni vodiči

Nepoznati je počinitelj s pruge u blizini željezničkog kolodvora u Lipovljanima, od 1. do 4. studenoga presjekao i ukrao oko 88 metara bakrenih vodiča za uzemljenje. Odgovorna osoba štetu procjenjuje na oko 3500 kuna, zaprimljena je kaznena prijava, a za kradljivcem se traga.
Na stočnom sajmu iz torbice ukraden novčanik

U Popovači na stočnom sajmu nepoznati je počinitelj u subotu, 5. studenoga u prijepodnevnim satima, iskoristio nepažnju 67-godišnjeg muškarca te mu iz torbice, koju je nosio na ramenu, ukrao novčanik s novcem i njegovim osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Od oštećenog je zaprimljena kaznena prijava, a za počiniteljem se traga.
Dvije provale u obiteljske kuće i jedna u trgovinu

S petna na subotu, 4./5. studenoga, nepoznati je počinitelj u Petrinji provalio u kuću 67-godišnjeg vlasnika, u kojoj je ispreturao stvari, ali nije ništa ukrao.

Također u Petrinji, nepoznati je počinitelj tijekom dana u petak, 4. studenoga, provalio u kuću 43-godišnje vlasnice i ukrao nakit.

Zabilježena je još jedna teška krađa provaljivanjem i to u trgovinu mješovite robe u mjestu Lonja, na sisačkom području, u koju je nepoznati počinitelj provalio u noći sa subote na nedjelju, 5./6. studenoga, i ukrao novac iz registar kase, cigarete te razne druge prodajne artikle. Odgovorna osoba trgovine materijalnu štetu procjenjuje na oko 10.000 kuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here