PU SISAČKO-MOSLAVAČKA Požari tijekom vikenda

529

Na odmorištu autoceste kod Popovače u subotu, 22. srpnja oko 14 sati, došlo je do samozapaljenja osobnog automobila osječkih registracija. Vozilo, kojim je upravljao 46-godišnji vozač, zapalilo se odmah po zaustavljanju, a vatra je izbila u prostoru motora, nakon čega je zahvatila cijelo vozilo, koje je gotovo u potpunosti izgorjelo. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a požar su ugasili kutinski vatrogasci.

U nedjelju, 23. srpnja oko 16.45 sati, u Ulici Đure Pukeca u Petrinji 75-godišnja žena je u garaži bacila žar u kantu za smeće, kojom se prilikom kanta zapalila, a vatra proširila po objektu i krovištu garaže. Požar su ugasili vatrogasci petrinjske Javne vatrogasne postrojbe, a šteta se procjenjuje na oko 2000 kuna. Zbog izazivanja ovog požara 75-godišnjakinja će biti prekršajno prijavljena po Zakonu o zaštiti od požara.

Zabilježeno je i devet požara na otvorenim prostorima, od kojih po tri na području  Petrinje i Novske te po jedan na području Dvora, Hrvatske Dubice i Topuskog. Većinom je izgorio korov i suha trava te nije bilo materijalne štete, osim u požaru na području Dvora, u mjestu Struga Banska, gdje je mještanin palio suho granje, a vatru nije držao pod nadzorom pa se tijekom noći rasplamsala i zahvatila piljene složene daske u blizini. Nastala šteta se procjenjuje na oko 1500 kuna. Zbog izazivanja ovog požara isti će biti prekršajno prijavljen po Zakonu o zaštiti od požara, kao i jedna osoba koja je izazvala požar na području Topuskog.

Foto: Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime