PU sisačko-moslavačka: Veća zaplijena droge i duhanskih proizvoda

Pritvorena osmorica dilera raznih vrsta droge, oduzeto 358 kilograma sitno rezanog duhana vrlo visoke kvalitete

136

PU sisačko – moslavačka je 24. travnja izvijestila o dvije zaplijene veće količine duhanskih proizvoda i droge. Naime, u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj održana je konferencija za medije na kojoj su načelnik Policijske uprave Luka Pešut i voditelj Službe kriminalističke policije Igor Pasanec prezentirali uspješne rezultate višemjesečnog kriminalističkog istraživanja iz domene kriminaliteta droga te dovršetak kriminalističkog istraživanja nedozvoljene trgovine duhanskih proizvoda.

Kako je rekao načelnik ove Policijske uprave Luka Pešut, policijske službenici Službe kriminalističke policije su zbog sumnje u počinjenje ukupno pet kaznenih djela nedozvoljene trgovine dovršili kriminalističko istraživanje nad četiri hrvatska državljana s područja Sisačko – moslavačke županije u dobi od 38, 46, 52 i 53 godine.

„Tijekom istraživanja su po nalogu Županijskog suda u Sisku, pretražene njihove obiteljske kuće i automobili koje su osumnjičeni koristili. Kod njih je pronađeno te oduzeto ukupno 358,30 kilograma sitno rezanog duhana. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su duhan nezakonito kupili s namjerom daljnje nezakonite preprodaje na širem sisačkom „crnom tržištu“. Protiv osumnjičenih su Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnijete kaznene prijave, dok je Carinarnici Zagreb podnesen i zahtjev za naplatu trošarine“, kazao je Pešut.

VEZANE VIJESTI
Prijevara oko kupnje mobitela

Voditelj Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave Igor Pasanec pojasnio je kako je vrijednost tog duhana na „crnom tržištu“ oko 100 tisuća kuna, a uz pet kaznenih prijava policija je Carinarnici Zagreb podnijela i zahtjev za naplatu 200 tisuća kuna trošarina.

Načelnik Pešut je izvijestio i o dovršenom kriminalističkom istraživanju iz domene kriminaliteta droga koje su zajednički proveli policijski službenici Policijskih uprava zagrebačke i sisačko – moslavačke nad većim brojem osoba s područja te dvije županije.

„Policijski službenici Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, zbog sumnje u počinjenje većeg broja kaznenih i prekršajnih djela zlouporabe droga, proveli kriminalističko istraživanje nad većim brojem osoba s područja Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije. Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku je kazneno prijavljeno ukupno osam (8) osoba u dobi od 21 do 41 godine (pet s područja Sisačko-moslavačke županije i tri s područja Zagrebačke županije).

VEZANE VIJESTI
LEKENIK U vozilu pronađeno 5,4 kilograma duhana

Petoricu osumnjičenika s područja Policijske uprave sisačko-moslavačke se sumnjiči da su od prosinca prošle pa do travnja ove godine, na području Policijske uprave zagrebačke, neovlašteno nabavljali drogu tipa marihuana, MDMA, amfetamin, psilocibin, hašiševo ulje i kokain, te je po povratku na adrese stanovanja, prepakiravali u manja pakiranja i prodavali na području ove Policijske uprave krajnjim konzumentima, pri tome čineći opisano kazneno djelo. Osam osumnjičenika je nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja uz kaznene prijave zbog spomenutih kaznenih djela, predano pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke“, rekao je Pešut.

VEZANE VIJESTI
SISAK U prometnoj nesreći teško ozlijeđeno dijete

Pasanec je dodao kako je riječ o složenom višemjesečnom istraživanju tijekom kojeg je procesuirano stotinjak osoba, policija obavila 36 zapljena ukupno 4,2 kilograma droge čija se vrijednost na narko tržištu procjenjuje na oko 150 tisuća kuna. Pohvalio se i kako je PU sisačko-moslavačka po broju zapljena i procesuiranih osoba u posljednja tri mjeseca “pri samom vrhu u državi”. Pasanec smatra kako je to rezultat dobrog rada službenika ove policijske uprave s čime se složio i načelnik Pešut pohvalivši njihov rad i rezultate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here