PU SISAČKO-MOSLAVAČKA: Vikend rekorder uhvaćen na kutinskom području sa 2,62 promila!

Policijski službenici su u subotu, 16. veljače oko 22 sata u mjestu Husain, zaustavili osobni automobil kutinskih registracija, kojim je upravljao 44-godišnjak...

264

Policijski službenici su u subotu, 16. veljače oko 22 sata u mjestu Husain, na kutinskom području, zaustavili osobni automobil kutinskih registracija, kojim je upravljao 44-godišnjak. Utvrđeno je da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 2,62 promila i da mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neodazivanja izvanrednom liječničkom pregledu. Do otriježnjenja je smješten u posebnu prostoriju policijske postaje, te će biti prekršajno prijavljen temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Par minuta kasnije iste večeri, u Ulici Ferde Hefelea u Sisku, zatečen je 30-godišnjak, koji je osobnim automobilom sisačkih registracija upravljao pod utjecajem alkohola od 2,03 promila. Provjerom je utvrđeno da se radi o recidivistu, do sada već dva puta pravomoćno osuđenim za istovrsni prekršaj. Uhićen je i nakon otriježnjenja, uz optužni prijedlog, doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku.

VEZANE VIJESTI
Gorio kombi na D1 kod Zaprešića

Na nadležni sud doveden je i 39-godišnjak, koji je također u subotu, 16. veljače nešto prije ponoći, u Ulici Marijana Celjaka u Sisku, zatečen da upravlja osobnim automobilom sisačkih registracija i to pod utjecajem alkohola od 2,35 promila.

Prekršaji u prometu

U petak, 15. veljače u jutarnjim satima u mjestu Gornji Viduševac, zaustavljen je teretni automobil zagrebačkih registracija, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita za ovu kategoriju vozila, upravljao 29-godišnjak. Uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Sisku.

VEZANE VIJESTI
Dvadesetogodišnjak s 2,54 promila sletio u kanal

U nedjelju, 17. veljače oko 3 sata, policijski službenici su u Novskoj prilikom kontrole prometa zatekli 22-godišnjaka, koji je osobnim automobilom kutinskih registracija upravljao pod utjecajem alkohola od 1,32 promila, te se nije kretao sredinom obilježene prometne trake. Budući je postojala opasnost da će nastaviti s vožnjom, do otriježnjenja je zadržan u posebnoj prostoriji policijske postaje. Zbog počinjenih prometnih prekršaja izdan mu je obavezni prekršajni nalog.

NAJAVA: Mjere pojačanog nadzora u prometu

U utorak, 19. veljače, na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke, provodit će se pojačani 24-satni nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here