Radovi na montažnim kućama na području Velikog Šušnjara i Dragotinaca

311

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje obišao je radove na montažnim kućama koje Austrijska udruga „Bauern helfen Bauern“  u suradnji s Gradom Petrinjom gradi na području Banovine za stanovnike koji su u potresu ostali bez svojih domova.  

Gradonačelnik je obišao tri lokacije na području Velikog Šušnjara i Dragotinaca, točnije radove koji su na jednoj poziciji sami temelji, na jednoj se gradi dok je na jednoj objekt u potpunosti dovršen.

“Danas smo na našoj Banovini obišli tri obitelji koje su doživjele strašnu katastrofu. Obišao sam radove gdje vidimo na jednoj poziciji samo temelj, na drugoj se gradi, a na trećoj poziciji je gotov objekt. Zahvaljujem gospođi Doraji koja vodi ovaj projekt i svima onima koji su sastavni dio ovog projekta gdje osiguravamo privremeni smještaj za sigurnost ljudi i kad pogledamo ovakvu kućicu koja je završena svakako možemo vidjeti da je puno bolje nego kontejner. Potpisali smo ugovor za 50 kuća, a naša projekcija je u toj našoj sinergiji da napravimo 50 temelja i još dodatnih sadržaja, terase i nadstrešnice za dimnjake. To je jedna nadgradnja gdje smo mi kao Grad pristali napraviti ugovor i taj ugovor definitivno donosi sigurnost. Svi završeni proizvodi su donacija i ukupno je napravljeno 11 kućica. Do sada imamo oko 20 pripremljenih temelja, očekujemo da za mjesec i pol završimo te kuće, a u ljetnom periodu završimo svih 50 kuća. Trebamo Vladi Republike Hrvatske dati jasnu poruku, ovdje moramo proizvesti ne samo 50 kućica nego više ili čekati 100 kućica da nam dođe iz Austrije ili Bosne i Hercegovine. Moramo 500 kućica napraviti sa svojom drvenom masom, sa svojom radnom snagom i s tradicionalnom proizvođačkom industrijom naše Sisačko-moslavačke županije. Zahvaljujem svima koji su bili ovdje izvođači i koji su na ovome području radili te da ustraju u ovom iščekivanju Vlade RH da nađe rješenje.“

Na kraju je svima zahvalio Ljudevit Vujnović iz Dragotinaca čija je kuća koja potpuno dovršena na adresi Dragotinci 11.

Cilj je navedenog projekta pomoći tim obiteljima izgradnjom drvenih kuća za dostojan privremeni smještaj, povećati njihovu kvalitetu života i socijalnu uključenost u ovim teškim vremenima te pomoći u revitalizaciji područja pogođenog potresom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime