VIDEO Raiffeisen banka preuzela projekt potpune obnove Slap-Dječjeg vrtića Petrinjčica

Od ukupno pet lokacija u potresu su ozbiljno oštećene dvije lokacije koje bi trebale biti obnovljene do početka pedagoške godine

312

U Petirinji su započeli radovi na obnovi objekta Slap Dječji vrtić Petrinjčica nakon što je razoran potres uzrokovao brojna oštećenja. Kompletan projekt obnove tog objekta, koji se nalazi u samom središtu urušenog grada, preuzela je Raiffeisen banka, ali na inicijativu jedne od Petrinjki, Zrinke Antunović, koja je ukazala na potrebu za obnovom dječjeg vrtića u Petrinji.

Ravnateljica vrtića Nataša Vidović rekla je kako je u potresu oštećen veći dio vrtića zbog čega je trenutni rad u raspoloživim dijelovima objekta iznimno otežan. Od ukupno pet lokacija u potresu su ozbiljno oštećene dvije lokacije.

Potpuna obnova i završetak radova na vrtiću, a potom i povratak djece u vrtić očekuje je početkom ove pedagoške godine.

Voditelj komunikacija Raiffeisen banke Ivan Tolić također je ukazao na povećanu potrebu što skorije obnove dječjeg vrtića i kako imaju interne ekspertize koje će vrtiću čim prije pomoći da stane na noge.

Damir Jandrašek, predsjednik uprave Raiffeisen Consultinga i predstavnik projektanta na projektu KAP4 rekao je kako je do sada napravljen detaljan izvid cijelog objekta, a u objektu su do sada skinuti svi dijelovi koji su potresom oštećeni.

Dražen Strunje iz tvrtke Kap 4 koja obavlja radove na vrtiću detaljnije je pojasnio što sve obuhvaća cjelokupna sanacija koja je poduzeta na objektu vrtića te kako su postupnim skidanjem žbuke vrtića napravili detaljan pregled konstrukcije. Dodao je kako pregradni zidovi zahtijevaju cjelokupnu sanaciju i postavljanje novih i čvršćih.

Gradonačelnik grada Petrinje Darinko Dumbović podsjetio je kako je Petrinja oduvijek bila i bit će Grad prijatelj djece te da su ovakvi radovi i tipovi obnove uvijek među prioritetnim skupinama.

Osim obnove na vrtiću Raiffeisen grupa trenutno sudjeluje i u obnovi krova ispostave doma zdravlja u selu Žažina.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime