U tijeku su radovi na rekonstrukciji županijske ceste kroz Bročice, jedno od najvećih prigradskih naselja na području Novske, a očekuje se da bi završetak poslova moga o biti i prije ugovorenog roka.

Projektom se uređuje 2,7 kilometra ŽC 3250 širine osam metara koja je bila u dosta lošem stanju i čiju obnovu zajednički, sa po četiri milijuna kuna sufinanciraju Grad Novska i ŽUC-a Sisačko moslavačke županije, rekao je prigodom obilaska dionice na kojoj se trenutno izvode građevinski zahvati, gradonačelnik Novske Marin Piletić.

„Uz rekonstrukciju, dogovorili smo da idemo i u izgradnju biciklističkih staza s obje strane tako da ukupno širimo kolnik na osam metara. Ukupna dužina ove trase je 2700 metara. Svi stanovnici Bročica dobivaju novu cestu i nove ulaze u svoja dvorišta. Na ovaj način povećavamo i sigurnost prometovanja s obzirom da je zaista riječ o vrlo prometnoj cesti, ali i da mladi i općenito stanovništvo koriste biciklistički prijevoz kako bi došli do centra grada, odnosno u samo središte Novske. Grad Novska je u ovogodišnjem proračunu izdvojio četiri milijuna kuna kako bismo pratili Županijsku uprava za ceste s 50 posto sredstava potrebnih za rekonstrukciju i dogradnju ove ceste. Važno je napomenuti za sve naše Bročičane da dobivaju standard prometnice kao što je i u samoj Novskoj, dakle širi kolnički trak s biciklističkim stazama, povećavamo sigurnost i u konačnici uljepšavam ovo naše prekrasno i bogato naselje“, kazao je Piletić.

Gradonačelnik je dodao kako se projektira i novi nogostup kroz naselje, kao i spojna cesta s državnom cestom D47 kako bi se smanjio promet teških kamiona kroz Bročice. Izvođač bi radove na dionici županijske ceste, prema planiranoj dinamici, trebao završiti i prije roka gradnje, odnosno do kraja ove godine.

Foto: www.novska.hr

 

.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime