Ribar “upecao” misteriozan uređaj kraj Mljeta, radi se o NASA-inom uređaju?

3691
Foto: Darko Kunac Bigava / Morski HR

Posada ribarskog broda Marian II sa 140 metara dubine ulovila je neobičan uređaj između otoka Mljeta i otočića Svetog Andrije, prenosi Morski.hr.

Iz svojih mreža ribari su izvukli kutiju narančaste boje, promjera oko 130 cm, tešku oko 100 kg. Na kutiji su zamijećeni natpisi “TC-2” i “DHL”, pa sitnim slovima “DHL HR ZAG – RJK”.

Foto: Darko Kunac Bigava / Wikimedia / Vesselfinder screenshot / Morski.hr

Fotografije kutije brzo su se proširile društvenim mrežama i samim time i teorije što ta kutija zapravo jest. Među komentarima se brzo proširila teorija da je kutija zapravo s američkog vojnog broda.

Kako prenosi Morski.hr, javio se ribar koji je izvukao ovaj uređaj, Darko Kunac Bigava iz Podgore, i potvrdio kako su ga jutros radio vezom kontaktirali preko VHF kanala 16 s američkog vojnog broda i uređaj tražili natrag. Ljutiti ribar odbija vratiti uređaj dok mu se ne otplati šteta nanesena na njegovim mrežama koja se procjenjuje na 20.000 kuna.

U međuvremenu je stigao i dokument koji potvrđuje da je uređaj u Hrvatsku stigao s adrese američkog svemirskog centra NASA-e. Anonimni izvor za Morski hr. potvrđuje kako se radi o HIPAP uređaju te da su Amerikanci i naše službe, uključujući i Ministarstvo obrane, upoznati s razlogom zašto je uređaj tamo, ali više informacija nije htio dati.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime