VIDEO Rosavec: Pogriješio sam kada nisam nosio zaštitnu masku!

Novinari ga na konferenciji za medije Stožera upitali smatra li da je pogriješio kada se na promociji knjige u Gornjoj Jelenskoj nije pridržavao epidemioloških mjera

810
Foto: Arhiva

Sisačko – moslavačkog dožupana i načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Romana Rosavca novinari su 15. listopada na konferenciji za medije Stožera upitali smatra li da je pogriješio kada se na promociji knjige u Gornjoj Jelenskoj nije pridržavao epidemioloških mjera.

Naime, bila je to prilika da se Rosavec nakon izlaska iz samoizolacije osvrne na događaj s kojeg je potekao veliki broj zaraženih koronavirusom, a za koji je ustvrdio da je pogriješio kada nije nosio zaštitnu masku.

Naglasio je kako se trudi odazivati na što više događanja znajući koliko ona znače organizatorima, naročito u manjim, ruralnim mjestima poput Gornje Jelenske gdje je promocija knjige pripremana tjednima. Podsjetio je kako je promocija trebala bit održana na otvorenom, no kako je zbog kiše preseljena u obližnji dom.

„Ako me pitate o mojoj odgovornosti, da, mogu reći da sam pogriješio jer se nisam pridržavao epidemioloških mjera u pogledu nošenja maske. Kao što možete vidjeti iz fotografija, po mjestu na kojem sam sjedio, ja i ljudi oko mene bili smo propisno razmaknuti. Smatram se u tom pogledu odgovornim, ali opet, kao svaki čovjek od “krvi i mesa“, zapitajte se kakva bi reakcija ostalih bila da sam stavio masku. Vjerujte mi da bi me velik broj njih prozvao i zapitao se „Što sada glumi?“, ili da sam rekao da ne može nitko ući u dom tko nema masku te tako uskratio održavanje događaja i veselje jednog mjesta koje slavi 10 godina svog KUD-a. Vjerujte da mi je u tom trenutku bilo jako teško odlučiti na koji način postupiti. Drago mi je da je moj test bio negativan te da nisam nikome prenio bolest. Odgovorno tvrdim da sam nakon službenog dijela otišao, a da sam ostao na neformalnom druženju, vjerojatno bi se i ja zarazio“.

IZJAVU ROMANA ROSAVCA POGLEDAJTE OD 24. MINUTE!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime