ROVINJ Policajka vozilom udarila pijanog biciklistu i otišla s mjesta nesreće

Vozač bicikla zadobio je teže ozljede

428
Foto: PU istarska / ilustracija

Provedenim izvidima prometne nesreće, koja se dogodila 23. lipnja oko 1 sat u Ulici braće Božić u Rovinju, utvrđeno je kako se 33-godišnja vozačica udaljila s mjesta nesreće bez da je pružila pomoć unesrećenom.

Nesreća se dogodila kada je 33-godišnjakinja upravljala automobilom VW Polo, pulske registracijske oznake, kolnikom Ulice braće Božić te je dolaskom do raskrižja s Fažanskom ulicom započela skretati u desno. Budući da vozačica nije pravovremeno uočila 60-godišnjaka koji je biciklom prelazio preko pješačkog prijelaza, došlo je do kontakta automobila s biciklom te je vozač bicikla pao na tlo i zadobio teže ozljede.

Vozačica automobila udaljila se s mjesta prometne nesreće, nakon čega je pristupila u policijsku postaju. Obavljenim alkotestiranjima utvrđeno je kako je vozačica bila pod utjecajem alkohola od 0.35 promila, dok je vozač bicikla bio pod utjecajem alkohola od 1.49 promila.

Djelatnici Sektora kriminalističke policije PU istarske ispitali su 33-godišnjakinju zbog sumnje da je počinila kaznena djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te nepružanje pomoći, radi čega će se protiv nje podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Budući da je riječ o policijskoj službenici koja je u vrijeme nesreće bila izvan službe i upravljala je privatnim vozilom, protiv 33-godišnjakinje će se sukladno Zakonu o policiji poduzeti odgovarajuće mjere zbog povrede službene dužnosti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime