“Sajam informacija” ispunio očekivanja

878

Info centar za mlade Petrinja i Udruga IKS organizirali su “Sajam informacija” za mlade koji je održan u utorak 30. kolovoza na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji. Sajam je imao za cilj tijekom jednog dana pružiti mladima sve bitne informacije na jednom mjestu i predstaviti organizacije, udruge i klubove iz Petrinje i okolice koji održavaju aktivnosti i usluge za mlade.
Tijekom Sajma prikazani su razni kratki nastupi i prezentacije, u kojima su sudionici imali priliku predstaviti posebne aktivnosti svoje organizacije i približiti ih mladim osobama. Među njima su bili i Odred izviđača Kupa Petrinja, a predsjednik Igor Žilić pojasnio je što su pripremili i što današnji izviđači rade:

Na Sajmu su se predstavili članovi Savjeta mladih grada Petrinje, koji su sugrađanima približili koje su sve projekte realizirali u dvije godine mandata i mogućnosti koje su mladima dostupne, pojasnio je član Filip Srebačić:

Bruno Raguž također je član Savjeta mladih i skrenuo je pozornost na to kako mladi ljudi nisu dovoljno upoznati s njihovim radom i svojim mogućnostima:

Sabina Stipanec voditeljica je info-centra za mlade Petrinja u Udruzi IKS, koja stoji iza organizacije Sajma informacija:

Akciju nije propustio posjetiti i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, koji je zadovoljan organizacijom, te je pohvalio sve koji su došli, od Udruge IKS do svih drugih udruga koje su se predstavile na Sajmu:

Odu li mladi, tko će ostati, zapitao je na kraju gradonačelnik Dumbović.
Projekt “INFO! INFO!” financirali su Ministarstvo socijalne politike i mladih Republike Hrvatske, sufinancirao Grad Petrinja, a partneri u projektu su Udruga Zamisli i PRONI centar za socijalno podučavanje iz Osijeka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here