Sindikat traži plan aktivnosti za zaštitu zaposlenika u socijalnoj skrbi

Potaknuti serijom napada na stručne radnike centara za socijalnu skrb, izražavamo duboku zabrinutost za sigurnost i daljnje obavljanje profesionalnog rada u atmosferi linča

30

Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske izrazio je zabrinutost zbog serije napada na stručne radnike centara za socijalnu skrb zatraživši žuran plan aktivnosti radi zaštite i sigurnosti zaposlenika u sustavu socijalne skrbi.

-Potaknuti serijom napada na stručne radnike centara za socijalnu skrb, izražavamo duboku zabrinutost za sigurnost i daljnje obavljanje profesionalnog rada u atmosferi linča, neprimjerenoj civiliziranoj državi, ističu sindikalci u priopćenju.

Sindikat najoštrije osuđuje svaki govor mržnje, prijetnje i neprimjerene poruke koje su ovih dana upućene zaposlenicima koji požrtvovno i s velikim entuzijazmom pomažu najugroženijoj populaciji građana.

Posebno ih zabrinjava inertnost i nedovoljna angažiranost onih od kojih se očekuje da žurno poduzmu mjere i aktivnosti u zaštiti osobnog i  profesionalnog integriteta ljudi, kao i sustava.

-Status službene osobe dobili smo nakon mučkog napada na stručne radnike CZSS Đakovo. Nismo ga tražili s namjerom da nas se još dodatno penalizira, nego zbog zaštite od prijetnji i napada korisnika koji su zahvaljujući neefikasnosti i nerazumijevanja težine i složenosti poslova koje obavljamo postali naša svakodnevnica, navodi se u priopćenju.

Stoga od Vlade i resornog ministarstva zahtijevaju žuran plan aktivnosti u cilju zaštite i sigurnosti zaposlenika u sustavu socijalne skrbi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here