Sisačka bolnica Ivo Pedišić bogatija za dva nova uređaja

894

Odjel pedijatrije bolnice Dr. Ivo Pedišić bogatiji je za novi uređaj za održavanje vitalnih funkcija koji uključuje monitor i defibrilator s popratnim nastavcima. Monitorom za nadzor vitalnih funkcija, koji se na Odjelu pedijatrije koristi gotovo svakodnevno, omogućava se pravovremeno određivanje stvarnog stanja oboljelog djeteta i nužna terapija. O kakvim se uređajima radi kazao je doktor Goran Kuzmec, voditelj Odjela pedijatrije.

“Radi se o dva moderna i nova uređaja, jedan je monitor za nadzor vitalnih funkcija, riječ je o uređaju koji je prijeko potreban u bilo kakvom zamislivom radu u današnjoj medicini. Znači, svaki pacijent, u našem slučaju mali pacijent, koji je ozbiljno bolestan zahtjeva jedan takav nadzor. Drugi uređaj je defibrilator, to je uređaj koji zapravo spašava život. Znači, vraća srčani ritam u normalan ritam u slučaju da dođe do takvog poremećaja. Na sreću, nemamo puno takvih pacijenata, i ne želim da ih imamo, ali bez takvog uređaja na jednom odjelu pedijatrije bili bi u prekršaju. Ovo je jako važna donacija, jako unaprijeđuje naš rad, omogućuje nam nastavak onog što smo već radili.”

Ideja se rodila iz potrebe za novim tehnikama koje će pomoći pacijentima, kazala je inicijatorica modne revije dr. Željka Josić.

VEZANE VIJESTI
Humaniziran prostor Palijative u Petrinji

“S obzirom na osjetljivost novih tehnika znate da ga ne možemo koristiti i u transportu, tako se rodila ideja. Nismo znali što napraviti, nismo mogli napraviti humanitarnu akciju po pitanju ‘uplatite nam’, morali smo to lijepo osmisliti palo nam je na pamet da Sisak dugo nije imao jedan lijepi društveni događaj gdje bi mogli promovirati naša strukovna zanimanja i koristili smo usluge naših udruženja obrtnika gdje nam je gospođa Čačić doista izašla u susret i tu su bile vrlo bitne naše krojačice koje su pokazale sve ono što one znaju i mislim da smo doista grad koji treba biti ponosan na svoje ljude i na ono što rade jer one su tamo pokazale koliko su kvalitetne i koliko znaju raditi”.

Sredstva za uređaje prikupljena su na modnoj reviji u organizaciji Udruženja obrtnika Sisak na kojoj se predstavilo 12 dizajnerica i kreatorica s područja Sisačko-moslavačke županije. Predsjednica Udruženja obrtnika Sisak Ivanka Čačić.

VEZANE VIJESTI
Humaniziran prostor Palijative u Petrinji

“Mislim da je akcija jako, jako uspješna. Mi smo imali velike planove, i sretni smo što smo ih ostvarile. Teško mi je reći broj obrtnika, ali mogu vam reći da svi cehovi, imamo ih sedam, svi su odrađivali. Ja kog god sam nazvala u bilo kojem trenutku ako nije ta osoba riješila, riješila je sljedeća do nje. Zbog toga je nama relativno lako to napraviti kad imamo ljude oko sebe, ja uvijek velim što sam ponosna na sve te ljude, jer nikad ne doživim kad nekog nazovem da se netko izmotava i da ne želi ili da ne može. Svi su tu i uvijek su spremni”.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić istaknuo je važnost zajedništva i zahvalio se svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji:

“Grupacija C.I.O.S, INA naša, Euroherc i ostali mali donatori i sponzori doprinijeli su da dobijemo dva super vrijedna i moderna uređaja koji su prijeko bili potrebni odjelu pedijatrije ovdje u Sisku. Na taj način i ovaj odjel pratiti će ono što pokušavamo u cijeloj bolnici, a to je modernizirati ovu bolnicu, opremiti najmodernijim uređajima. Znate da smo nabavili također, djelomično 50 posto iz donacije uređaj za magnetnu rezonancu koji sad služi našoj bolnici, ali i svim stanovnicima županije pa čak i šire. Nastavit ćemo i dalje opremati bolnicu i na ovakav način. Ovdje se pokazalo kada je potrebno da smo onda svi zajedno, i to su istaknuli današnji naši organizatori i svi ostali. Dakle, u zajedništvu možemo puno toga učini. Zahvaljujem i doktoru Kuzmacu, voditelju ovog odjela i ravnatelju bolnice koji vode brigu da ova bolnica bude na razini ostalih županijskih bolnica, pa u nekim uslugama možda čak i bolja”.

Uručeni uređaji vrijedni su ukupno 110 tisuća kuna. Prodanim ulaznicama i majicama prikupljeno je 67 tisuća 525 kuna i 25 lipa, a ostatak novca potrebnog za nabavku ovih skupocjenih dijagnostičkih uređaja prikupljen je zahvaljujući donacijama i sponzorstvima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here