Sisačke lađarice druge na Maratonu lađarica

Fenomenalan uspjeh sisačkih djevojaka

677
Foto: Udruga lađarica Sisak

U četvrtak, 6. kolovoza veslan je 7. Maraton lađarica na kojem je nastupilo rekordnih 10 ekipa. Start je bio u Metkoviću, cilj u Opuzenu, a tu dužinu su prve izveslale Donjanke – lađarice općine Slivno.

Foto: Udruga lađarica Sisak

Iako je ženski maraton lađa duplo kraći, fizičkom snagom i spretnošću natjecateljice ne zaostaju nimalo za svojim muškim kolegama što su dokazale i danas.
Samo natjecanje je zbog pandemije koronavirusa održano bez većeg broja gledatelja. Ove godine sudjelovale su: “Gusarice” Metković, “Sparta” Bjelovar, “Sisak” Sisak, “Donjanke” – općina Slivno, lađarice Vidonje-Zažapke, “Škrapa” Momići, “Gusari” Komin, UONB Opuzen,”Metkovke” te lađarice Stabline.

Lađarice Donjanke su zadanu lađarsku rutu izveslale za 50 minuta i 33 sekunde čime su stekle titulu kraljica Neretve, ali i postavile novi rekord na maratonu lađarica. Druge su na cilj uveslale lađarice Siska, treće su bile Gusarice Metković, a četvrto mjesto su osvojile “Sparte” iz Bjelovara.

Foto: Udruga lađarica Sisak

Žestoka borba je bila od prvog zaveslaja, “Sparte” su držale drugo mjesto i za njega do pola utrke vodile borbu s ekipama Komina i Metkovića. Na pola utrke ekipa Siska ubrzala je zaveslaje i po sredini Neretve prestigla sve tri ekipe, zauzela drugo mjesto i odvojila se na sigurno. Na zadnjem skretanju utrka se prelomila, Gusarice iz Metkovića su ušle treće u cilj, a prošlogodišnje pobjednice lađarice Komina bile su pete.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime