Sisačkoj bolnici novi dijagnostički radiološki uređaj vrijedan 1,4 milijuna kuna

1977
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Odjel radiologije Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku sada je bogatiji za novi uređaj vrijedan oko 1,4 milijuna kuna, prvi takve vrste u RH koji će znatno pridonijeti dijagnostici i liječenju oko 200 tisuća pacijenata iz Sisačko-moslavačke županije, koji gravitiraju sisačkoj bolnici, ali i privući pacijente iz okolnih županija. Sanacijski upravitelj bolnice Miroslav Dubovečak izrazio je zadovoljstvo što je bolnica, uz pomoć županije, dobila ovaj vrlo vrijedan uređaj, najnovije tehnologije…

TON

Uređaj je nabavljen zahvaljujući izdvajanju iz Proračuna Sisačko-moslavačke županije i zapravo je samo još jedan korak prema željenom kvalitetu opreme u županijskoj općoj bolnici, dodao je Dubovečak. Zahvalio se županiji na oko 2 milijuna kuna koje je izdvojila za bolnicu, napomenuvši kako je osim ovog uređaja, zahvaljujući transparentnoj javnoj nabavi, ušteđeno još novca pa je nabavljen i kirurški endostup vrijedan oko 400 tisuća kuna.
Više o radiološkom uređaju rekao je doktor Dejan Čanak, trenutni voditelj Odjela za radiologiju, napominjući kako je riječ o vrhunskom uređaju kakav se nalazi u brojnim vrhunskim klinikama u Europi no u Hrvatskoj ga za sad ima samo sisačka bolnica…

TON 

Čanak je dodao kako na dnevnoj osnovi na ovaj način pregledaju 200 do 250 pacijenata, a mjesečno preko hitne medicinske pomoći oko sedam tisuća pa je važnost ovakvog uređaja tim i veća.
Namjeru bolnice da ovaj uređaj ne koriste samo pacijenti s područja Sisačko-moslavačke županije već i šire podržao je i župan Ivo Žinić napominjući kako sisačka bolnica, osim brojnih mogućnosti koje donosi jedan ovakav uređaj, ima i odlične stručnjake. Najavio je i nastavak ulaganja u unapređenje zdravstvene zaštite, pa je tako namjera županije nabaviti i uređaj za magnetnu rezonacu….

TON

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime