SISAK Edukativno predavanje povodom Međunarodnog dana sestrinstva

Medicinske sestre i medicinski tehničari pokazali su iznimnu požrtvovnost

373

U sisačkom hotelu Panonija obilježen je Međunarodni dan sestrinstva.

Događaj je organizirala podružnica Hrvatske komore medicinskih sestara Sisačko-moslavačke županije, čija je predsjednica Danijela Kundrata rekla nešto više:

“Sestre su zboh neutažive žeđi za edukacijom došle poslušati jednu od mnogobrojnih tema. Predavači su renomirani. Na području Sisačko-moslavačke županije je 1.745 sestara koje su u Registru Hrvatske komore medicinskih sestara. Naravno, imamo još sestara koje nisu u Registru, koje rade u zdravstvenim djelatnostima, ali nemaju potrebu biti upisane. Već i vrapčići nag rani znaju da nas nema dovoljno.”

Obilježavanju Međunarodnog dana sestrinstva nazočio je i zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić:

„Na području Sisačko-moslavačke županije naše sestre i tehničari pokazali su iznimnu požrtvovnost. Posebice u danima pandemije i nažalost u danima kada nas je zadesio strašan potres. Na tome im želimo dati priznanje, čestitati im Međunarodni dan sestrinstva. Želimo im da im Bog da snage i duha da i dalje nastave boriti se istim žarom za potrebite članove našeg društva.“

Jurić je podsjetio da je Županija oštećene objekte u potresu iz sektora zdravstva prijavila za obnovu na Fond solidarnosti. Započela je obnova Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača, a očekuje se da će ubrzo započeti obnova i dugih oštećenih objekata iz sektora zdravstva na području Sisačko-moslavačke županije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime