SISAK Obnovljena ljekarna u Cesarčevoj ulici

Druga obnovljena ljekarna u Sisku

130

U vlasništvu Sisačko-moslavačke županije nalazi se devet ljekarni, a novoobnovljenu u Sisku obišao je župan Ivo Žinić.

Ljekarna br. 3 u Cesarčevoj ulici je u potpunosti rekonstruirana: dobiven je dvostuko veći prodajni prostor, osiguran je prostor za savjetovanje, opremljen je ured voditelja ljekarne, u potpunosti su izmjenjene instalacije, a ljekarna je opremljena modernim i funkicionalnim namještajem.

Riječ je o drugoj obnovljenoj ljekarni u protekle dvije godine na području grada Siska, podsjetio je župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, koji je svečano otvorio novoobnovljenu ljekarnu: “U roku od četiri tjedna izvedeni su svi građevinski radovi. Vjerujem da će to biti jedna dobra ljekarna za sve naše stanovnike. Izgrađena je i sukladno današnjim potrebama: u slučaju lockdowna imamo ovdje jedan poseban prostor s prozorčićem na kojem će se moći izdavati lijekovi.”

Sama rekonstrukcija bila je zahtjevna zbog same konstrukcije cjelokupne građevine, a ukupna vrijednost investicije iznosi 700.000 kn.

Prilikom otvorenja, službenica za informiranje u Gradskim ljekarnama Sisak Iva Kolar Ferenčak otkrila je što Siščani najviše troše od lijekova: “U ovo ludo vrijeme to je svakako paracetamol i nešto antidepresiva, ali Siščani su vrlo savjesni i nema nikada ničega previše. Na nama je da im osiguramo sve što im treba.”

Siščani uglavnom lijekove kupuju nakon savjetovanja s liječnikom ili ljekarnikom, istaknula je Kolar Ferenčak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here