Siščani u pokušaju obaranja Guinnissovog rekorda na večerašnjem City Gamesu

20

Večeras u Sisku, kao ovogodišnjem nositelju titule Europskog grada sporta, počinje deveta sezona međunarodnog projekta City Games, sportsko-zabavne manifestacije. Manifestacija se održava po uzoru na nekadašnje Igre bez granica.

Igre će se održati na sisačkim Gradskim bazenima Caprag s početkom u 19,30 sati. Na startu turneje snage će odmjeriti pet ekipa sisačkih gradskih četvrti, te kao gost ekipa iz makedonskog Kumanova, koji je također nositelj titule Europskog grada sporta 2019.

Ekipe će se nadmetati u modernim inačicama tradicionalnih igara na bazenu kao što su leteći vaterpolo, vino, vodena košarka, spašavanje turistkinje, utrka bačvi i veslo.

VEZANE VIJESTI
Poziv ljubiteljima vina na 28. izložbu vina u Vivodini

“Pobjednička ekipa u Hrvatskoj ostvaruje pravo sudjelovanja na velikom međunarodnom finalu 2020. godine u Sloveniji. Cilj potpuno novog formata natjecanja je širenje na cijelu Europu, čime će se projekt City Games po popularnosti moći usporediti sa nekada popularnim Igrama bez granica. U Sloveniji će Hrvatska biti jedna od 16 europskih ekipa koje će se natjecati za naslov prvaka”, rekao je direktor projekta Miroslav Krzyk.

Posebnu atrakciju za ovu prigodu priprema sisačka tvrtka Mlin i pekare, čiji će slastičari i pekari pokušati oboriti Guinnissov rekord u pripremi najdužeg štrudla.

VEZANE VIJESTI
Ukrao, popio pa zaboravio pobjeći

Ulaz za posjetitelje na Gradske bazene Caprag bit će slobodan.

Priredba ima za cilj širenje turističke ponude i promicanje druženja između gradova i zemalja, a organizirana je kao niz natjecanja između ekipa koje predstavljaju svoje gradove.  Zbog svoje raznolikosti, projekt je namijenjen svim generacijama.

Kako najavljuju organizatori, City Games je oplemenjen novom scenografijom, natjecanjima i iznenađenjima za natjecatelje i gledatelje. Ove se godine očekuje nastup više od 150 ekipa u 34 natjecanja, koje će na sportskim terenima pratiti oko 50.000 gledatelja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here