Sletio s autom, pa pijan sjeo u traktor – dobio 24.900 kuna kazne i zabranu vožnje traktora

Zbog prometnih prekršaja vozač kažnjen novčanom kaznom od 24.900 kuna i zabranom upravljanja vozilima F kategorije 12 mjeseci

1739

Službenici PU koprivničko-križevačke su jučer, 3. rujna, oko 8 ujutro zaustavili vozača traktora te mu zbog niza prometnih prekršaja koje je prethodno počinio automobilom ispisali kaznu od gotovo 25 tisuća kuna.

Naime, kako je izvijestila PU koprivničko-križevačka, na otvorenom djelu ceste Delovi – Hlebine vozač (44) je upravljao osobnim automobilom Hyundai koprivničke registarske oznake kojem je isteklo važenje prometne dozvole i police osiguranja te za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Dolaskom do raskrižja, prilikom polukružnog okretanja na poljskom putu došlo je do slijetanja stražnjeg djela automobila u odvodni kanal. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je napustio mjesto događaja, a da prethodno nije uklonio vozilo s kolnika niti je poduzeo sve mjere s ciljem sprječavanja korištenja vozila od drugih osoba.

VEZANE VIJESTI
VELIKA GORICA Teška prometna nesreća

Vozač je naknadno zatečen u 8.40 sati u Delovima kada je upravljao traktorom pod utjecajem alkohola od 2,45 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Uhićen je te mu je u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja točne koncentracije alkohola u organizmu u vrijeme kada je prouzročio prometnu nesreću. Vozač je doveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici i kažnjen novčanom kaznom od 24.900 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilom F kategorije 12 mjeseci.

VEZANE VIJESTI
Vozač došao u policiju i priznao da je teretnim vozilom kod Čazme udario pješaka

Foto: Ilustracija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here