Slovački veleposlanik posjetio Sisačko-moslavačku županiju

364

U posjetu Sisačko-moslavačkoj županiji danas je boravio veleposlanik Republike Slovačke Juraj Priputen koji se ovom prilikom sastao sa županom Ivom Žinićem , održao radni sastanak s gospodarstvenicima i obrtnicima te posjetio tvrtku Gavrilović, prvu hrvatsku tvornicu salame, sušena mesa i masti.
Župan Ivo Žinić i slovački veleposlanik Juraj Priputen složili su kako suradnja između Hrvatske i Slovačke već postoji, a naročito je razvijena na kulturnom području, no želja im je, kako je rekao Žinić, surađivati i na ostalim područjima, naročito u gospodarstvu….

TON 

Veleposlanik Juraj Priputen izrazio je veliko zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom dviju prijateljskih zemalja jer je Slovačka, kako je rekao, podržavala Hrvatsku na njezinom putu prema Europskoj uniji, a sad su te dvije države već dvije godine i partneri unutar EU…

TON 

Predstavnici veleposlanstva Republike Slovačke danas su posjetili i tvrtku Gavrilović u Petrinji. Cilj posjeta ovog, jednog od vodećih gospodarskih subjekata u regiji je bila mogućnost proširenja suradnje i na području prehrambene industrije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nakon obilaska župan i veleposlanik su bili zadovoljni viđenim standardima proizvodnje u tvornici koja je dobitnik brojnih priznanja za kvalitetu. Vlasnik Đuro Gavrilović je istaknuo kako su otvoreni za suradnju, no osvrnuo se i na odnos države za koju smatra da koči napredak poduzetnika…

TON

Župan Žinić je naglasio kako postoji namjera povezivanja sa slovačkim regijama sličnih interesa, ali i problema, poglavito s područja na kojima u Slovačkoj žive Hrvati budući je poznato da u Sisačko-moslavačkoj županiji, naročito u Međuriću i Lipovljanima živi velik broj pripadnika slovačke nacionalne manjine. Naime, u Slovačkoj živi ukupno 4 753 Hrvata, a otprilike isti broj Slovaka živi i u Hrvatskoj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here