SMŽ Manje prometnih nesreća, ali veći broj poginulih

Policijska uprava sisačko-moslavačka najavljuje kako će i u narednom razdoblju nastaviti pojačane aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja

810

Iako je zbog ograničenog kretanja izazvanog koronakrizom broj prometnih nesreća u prva četiri mjeseca na području Sisačko-moslavačke županije bio manji nego lani u isti vrijeme veći je broj poginulih.

Kako je danas objavila policijska uprava sisačko-moslavačka, u četiri se mjeseca dogodila 366 nesreća, a lani u isto vrijeme 430 nesreća. Nažalost, ove su godine poginule četiri osobe, a lani dvije, dok je broj teško ozlijeđenih za dvije trećine, a lakše ozlijeđenih za trećinu manji.

Analizom uzroka prometnih nesreća i u Sisačko-moslavačkoj su županiji najveći broj izazvali mlađi vozači, upravljajući osobnim vozilima ili motociklima, ponajprije zbog grubog kršenja prometnih propisa.

Najveći uzrok nesreća je kretanje brzinom osjetno većom od dopuštene, što je dovodilo do slijetanja s kolnika, odnosno nalet na objekte uz kolnik. Nerijetko su vozila prelazila na suprotnu stranu kolnika i sudarala se s vozilima koja su dolazila iz suprotnog smjera.

Uz apel roditeljima da ne omogućavaju upravljanje vozilima mladim prije nego što polože vozački ispit, ako su pod utjecajem alkohola, Policijska uprava sisačko-moslavačka prenosi i najavu kako će i u narednom razdoblju nastaviti, ali i intenzivirati, pojačane aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, iz grupe “četiri glavne ubojice u prometu (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i prekršaje vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime