Sočna, brza i jednostavna musaka odličan je izbor za fini obiteljski ručak.
Sastojci:
- 2 kg krumpira
- 1 veća glavica luka
- 1 kg faširanog mesa
- sol, papar, vegeta
- 2 dl temeljca
- 2 jaja
- 1/2 l vrhnja za kuhanje
Priprema:
1. Krumpir skuhati u kori, ali ne do kraja, neka ostane malo sirov. Izvaditi ga iz vode u kojoj se kuhao i pustiti da se hladi.
2. Dok se krumpir hladi, prodinstati sitno nasjeckanu glavicu luka, dok ne postane staklast i dodati meso. Meso začiniti i dinstati, zatim dodati 2 dl temeljca.
3. Krumpir oguliti i pola količine narezati na tanke ploške u namašten pleh.
4. Preko krumpira staviti meso, pa redati ploške krumpira.
5. Staviti peći na 220 C oko 25 minuta.
6. Izmiješati vrhnje za kuhanje sa dva jaja i malo posoliti.
8. Kada je krumpir gotov izvaditi ga iz pećnice i zaliti sa pripremljenim vrhnjem i musaku na kratko vratiti u pećnicu (cca 5 minuta).
Poslužiti uz salatu, u slast!