Sočna musaka

532

Sočna, brza i jednostavna musaka odličan je izbor za fini obiteljski ručak.

Sastojci:

Priprema:

1. Krumpir skuhati u kori, ali ne do kraja, neka ostane malo sirov. Izvaditi ga iz vode u kojoj se kuhao i pustiti da se hladi.

2. Dok se krumpir hladi, prodinstati sitno nasjeckanu glavicu luka, dok ne postane staklast i dodati meso. Meso začiniti i dinstati, zatim dodati 2 dl temeljca.

3. Krumpir oguliti i pola količine narezati na tanke ploške u namašten pleh.

4. Preko krumpira staviti meso, pa redati ploške krumpira.

5. Staviti peći na 220 C oko 25 minuta.

6. Izmiješati vrhnje za kuhanje sa dva jaja i malo posoliti.

8. Kada je krumpir gotov izvaditi ga iz pećnice i zaliti sa pripremljenim vrhnjem i musaku na kratko vratiti u pećnicu (cca 5 minuta).

Poslužiti uz salatu, u slast!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime