FOTO Stanovnici kontejnerskog naselja Glina ostali bez obroka

469

Jučer su se na području Gline i Petrinje mogle vidjeti obavijesti Stožera civilne zaštite na kojima se ističe da jedan dio korisnika koji su dobivali obrok od danas više nemaju pravo na to.

Naša Jasna ispitala je situaciju na terenu u kontejnerskom naselju Glina. Dodajmo kako na obavijesti koju smo i mi zatekli u kontejnerskom naselju u Glini piše:

“Poštovani korisnici prehrane, ovim vas putem obavještavamo da se sukladno odluci Stožera Civilne zaštite od ponedjeljak 11. listopada 2021. hrana neće dijeliti korisnicima koji imaju mogućnost pripreme hrane u svojim mobilnim stambenim jedinicama ili kućama. Sukladno odluci, od ponedjeljka više nemate pravo na topli obrok”, stoji u obavijesti Stožera.

Nije poznato na koji se točno broj ljudi odluka odnosi,  pitali smo mještane koji trenutno žive u kontejnerskom naselju kako će se snaći i što će učiniti.

Jedna od sugovornica, ujedno i korisnica kontejnera, rekla nam je kako će se snaći kako zna i umije, odnosno kako će od sada onda morati samostalno pripremati obroke na peći koju, na sreću, posjeduje u kontejneru.

Dok se jedni već pripremaju kako će se snaći i kako će pripremati hranu, drugi mještani su ostali zbunjeni i i dalje ne znaju na koga se točno odnosi obavijest Stožera.

Na pitanje kako će se snaći jedan od sugovornika razočarano nam je odgovorio:

“Ne znamo ni mi. Gore smo iz Majske Poljane, sve nam je razrušeno, jedva smo ostali živi. A sada hrane, ako nema, nema. Što možemo”, poručuje mještanin.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime