U Hrvatsku je stigao novi toplinski val i trajat će danima. Vrhunac će dosegnuti za vikend koji će biti sunčan i vruć a mjestimice i vrlo vruć. Vjetar uglavnom slab, na moru poslijepodne ponegdje umjeren zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka u većini krajeva od 33 do 38 °C.

Toplinski val u kojem se nalazimo može biti vrlo opasan za zdravlje, zbog čega je na snazi najviši stupanj upozorenja.

Noći će biti nešto ugodnije sa temperaturama zraka od 17 do 23 °C ali ne na obali već samo u središnjem dijelu zemlje. Dubrovnik i Senj su jutros bili najtopliji u Hrvatskoj sa 30 celzijevaca što potvrđuje da imaju tropske noći. Najtoplije je na moru gdje temperature dosežu gotovo 40 stupnjeva preko dana.

VEZANE VIJESTI
Stiže promjena! Pripremite se na nove vremenske nepogode

Vruće i sparno vrijeme obilježit će i idući tjedan sa temperaturama od 35-40 °C. Za kninsko, riječko, splitsko i dubrovačko područje narednih dana izdano je upozorenje na vrlo veliku opasnost od toplinskih valova.

Vrlo visoke temperature zraka uzrokovat će nepovoljan utjecaj na ljude u cijeloj zemlji. Preporuča se primjerena zaštita, uzimanje dovoljno tekućine i izbjegavanje napora na otvorenom u najtoplije doba dana, na što se osobito upozorava kronične bolesnike i starije osobe.Također se upozorava na potrebu zaštite od jakog UV zračenja.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here