Hrvatska obrtnička komora u znak održavanja obnoviteljske Skupštine 1. srpnja 1994. godine, svečanom Akademijom obilježila je Dan Komore.

Na Akademiji su dodijeljena najviša priznanja HOK-a „Zlatne ruke“ najzaslužnijim obrtnicima koji su svojom aktivnošću i suradnjom s Hrvatskom obrtničkom komorom dali izniman doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija.

U ime Zagrebačke županije, Akademiji je prisustvovao pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Damir Fašaić koji je izrazio zadovoljstvo što je među najboljim obrtnicima i obrtnik iz Županije, ali nije krio ni zabrinutost radi opadanja broja obrtnika, kojih je u Županiji svega 6 tisuća…

Što Vlada planira učiniti po pitanju opadanja obrta u Hrvatskoj prokomentirao nam je ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat…

Stanje obrtništva prokomentirao je i predsjednik je Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec…

Statuu ‘Zlatne ruke’ s poveljom, za izniman dugogodišnji doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija, primili su Darko Draženović, Darko Frankol te Marijan Karlović. Karlović je iznimno ponosan na nagradu, obzirom da je u svoj obrt za ugostiteljstvo uložio čitav svoj radni vijek..

Na Akademiji su se promovirali i novi majstori, njih 1.368, koji su položili majstorske ispite u proteklih godinu dana. U ime novih majstora simbolično je diplomu preuzeo Ante Paštar, mladi majstor obućar iz Splita.

Ujedno, na Akademiji su dodijeljene i nagrade Ministarstva poduzetništva i obrta „Šegrt Hlapić“ najboljoj učenici, Patriciji Petreković, učenici trećeg razreda za zanimanje frizer u Srednjoj školi Viktorovac u Sisku; zatim najboljoj školi, Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek i najboljoj mentorici, Mariji Posavec iz Koprivnice, vlasnici Frizerskog salona.

Svečana Akademija održala se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime