Tijekom vikenda, od 15. do 18. rujna, od 22 do 6 sati na području Policijske uprave zagrebačke provest će se akcije Alkohol i droge te Brzina.

Akcije se provode u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga i dr. U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati utvrđeni prekršaji nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

VEZANE VIJESTI
PU SISAČKO-MOSLAVAČKA Kazne zatvora za nesavjesne vozače

Tijekom preostalog vremena u dane vikenda, policijski službenici će kroz redovnu službu pojačano nadzirati i sankcionirati prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola i droga te prekoračenja brzine.

Od 16. do 22. rujna 2017., svaki dan od 7 do 20 sati, sukladno Planu preventivnog i represivnog djelovanja policije u cestovnom prometu u 2017. te aktivnosti vezanih uz „Europski tjedan mobilnosti“, policijski službenici će provesti akciju Nadzor parkiranja vozila na mjestima označenim za parkiranje vozila sa znakom pristupačnosti.

Akcijom je predviđeno provođenje mjera kako bi se podigla razina sigurnosti u prometu, s ciljem sprječavanja i sankcioniranja nepropisnog parkiranja vozila bez znaka pristupačnosti na posebno obilježena mjesta.

VEZANE VIJESTI
PU zagrebačka i sisačko-moslavačka udruženo protiv alkoholiziranih vozača

Člankom 40. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Pravilnikom o znaku pristupačnosti (Narodne novine 78/08 i 87/14) propisan je način korištenja znaka pristupačnosti i eventualne sankcije za prekršitelja, dok je člankom 82. propisana sankcija za nepropisno parkirana vozila na mjestima rezerviranim za vozila sa znakom pristupačnosti.

Sukladno navedenom, policijski službenici će svakodnevno, neposrednim nadzorom na terenu uočavati i sankcionirati utvrđene prekršaje, a sukladno zatečenom stanju na terenu, po potrebi će ostvariti kontakt s podružnicom „Zagrebparking“ u cilju uklanjanja nepropisno parkiranih vozila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here