Tri srednje škole iz Sisačko-moslavačke županije putuju u Strasbourg

1302

U Galeriji sv. Kvirin sisačkog Doma kulture Kristalna kocka vedrine u petak, 30. siječnja održano je natjecanje srednjoškolaca s područja Sisačko-moslavačke županije u znanju o Europskoj uniji. Euroscola je redovni godišnji program Europskog parlamenta kroz koji učenici viših razreda srednjih škola iz država članica Europske unije na praktičan način uče o europskim pitanjima te na jedan dan postaju europski zastupnici, pojasnila je Andrea Čović Vidović iz Ureda za informiranje Europskog parlamenta…

TON

Na natjecanju su sudjelovali učenici sljedećih škola: Tehnička škola Kutina, Srednja škola Topusko, Tehnička škola Sisak, Srednja škola Tina Ujevića Kutina, Srednja škola Novska, Ekonomska škola Sisak i Gimnazija Sisak.

Što su naučili u dvotjednim pripremama, učenici su pokazali pred žirijem koji je učeničke timove ocjenjivao prema znanju, uvjerljivosti izlaganja, kreativnosti, timskome radu i sposobnosti komuniciranja na stranom jeziku. Članovi žirija bili su: Violeta Staničić, voditeljica Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj; Darjan Vlahov, viši savjetnik za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje iz Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Sisačko-moslavačke županije; najpoznatiji hrvatski matematičar Toni Milun, osnivač Klinike za matematiku; urednica Radija Quirinus Karmen Valent i predstavnik nevladinog sektora iz Siska.

Najbolje znanje pokazali su učenici Srednje škole Tina Ujevića Kutina, Srednja škola Novska i Gimnazija Sisak i oni će predstavljati Republiku Hrvatsku na natjecanju Euroscola u Strasbourgu u prvome dijelu ove godine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime