U Hrvatskoj više od pola milijuna turista, gužve na autocestama i graničnim prijelazima

416

U Hrvatskoj boravi više od pola milijuna turista od kojih je oko 430.000 stranih, a najviše inozemnih gostiju iz Njemačke, Slovenije, Češke, Poljske, Austrije, Slovačke i Mađarske, objavila je u subotu Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te u nautičkom charteru (sustav eCrew), na današnji dan u hrvatskim destinacijama prvi put u ovoj godini boravi više od 500.000 turista od kojih je oko 430.000 stranih turista. U ovom trenutku najviše inozemnih gostiju dolazi s tržišta Njemačke, Slovenije, Češke, Poljske, Austrije, Slovačke i Mađarske, naveo je HTZ.

VEZANE VIJESTI
Markotić pozvala na bolje pridržavanje mjera, uvest će se kazne za nepridržavanje?

„Najveći turistički promet ostvarujemo s onih tržišta na kojima provodimo intenzivne promotivne aktivnosti koje za cilj imaju pozicioniranje naše zemlje kao zanimljive, ali prije svega sigurne turističke destinacije. Ostvareni rezultati dokazuju kako smo u tome i uspjeli jer je Hrvatska jedna od rijetkih turističkih destinacija Mediterana u kojoj se ostvaruje turistički promet”, istaknuo je direktor HTZ-a Kristijan Staničić.

Goste s dalekih izvaneuropskih tržišta, ali i sa tržišta Velike Britanije, Francuske ili Skandinavije očekuje se tijekom sredine srpnja s povećanjem broja aviolinija koje će, procjenjuje Staničić, pozitivno utjecati na cjelokupni promet u zemlji, a posebice na rezultate destinacija srednjih i južnih dijelova Dalmacije.

VEZANE VIJESTI
Potvrđen 12. slučaj zaraze koronavirusom u RH

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Istarskom ipsilonu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), gdje se povremeno vozi usporeno na području Kaštela, Stobreča, Omiša, Podgore, Podace, Komarne, Solina i Zatona (Dubrovačko-neretvanska županija). Pojačana je gustoća prometa i na Krčkom mostu u oba smjera, izvijestili su iz HAK-a.

Povećana je gustoća prometa na autocesti A1 između naplatne postaje Lučko i čvora Gornja Ploča u smjeru mora te između čvorova Gornja Ploča i Zadar II u oba smjera, a na naplatnim postajama Lučko na ulasku nema dužih čekanja.

VEZANE VIJESTI
12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno 81 slučaj

Zbog prometne nesreće na 34. km između čvorova Jastrebarsko i Karlovac u smjeru mora, vozi se jednim prometnim trakom u koloni.

Nakon prometne nesreće u tunelu Sveti Marko na 46+200 km između čvorova Karlovac i Novigrad u smjeru mora, promet je normaliziran, ali zbog povećane gustoće i dalje se vozi u koloni.

Vozilo u kvaru nalazi se u tunelu Plasina u smjeru Zagreba, stoga se vozi uz ograničenje brzine 80 km/h.

Izvor: Hina/Portal Radio Banovine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here