U nedjelju prvi Sisački polumaraton

U Sisku će biti održan povijesni Sisački polumaraton

170

U nedjelju, 26. svibnja, bit će održano prvo povijesno izdanje Sisačkog polumaratona u organizaciji atletskog kluba Sisak. Prvi polumaraton u Sisku ima međunarodni predznak: prijavilo se više od 550 trkača iz svih dijelova Hrvatske i iz susjednih zemalja – Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Austrije i Njemačke. Svi oni na kraju utrke od 21,1 kilometar zaslužit će unikatnu medalju s motivima grada Siska, a prilagođeniju kraćoj dionici dobit će i svi koji prođu ciljem utrke od 5 kilometara. Start polumaratona, čiju je stazu certificirao Međunarodni atletski savez (IAAF), predviđen je u 10 sati, start utrke građana na 5 km u 10:30 sati, a obje utrke počinju i završavaju u Ulici Stjepana i Antuna Radića. Nakon završetka utrka uslijedit će proglašenje pobjednika te nagradna tombola za sve sudionike: pobjednicima će biti uručene medalje, prigodni pehari i simbolične novčane nagrade, a na tomboli će biti podijeljeno preko 30 nagrada sponzora i partnera utrke.

VEZANE VIJESTI
Velikogoričanka Tena Petračić postavila hrvatski rekord!

Startni paketi mogu se preuzeti, uz predočenje osobne iskaznice, u subotu (25. svibnja.) na gradskom bazenu (Trg grada Heidenheima 1) od 9 do 12 sati i od 16 do 20 sati te u nedjelju prije početka utrke od 7:30 do 9 sati u Ulici Stjepana i Antuna Radića (prolaz Name) u neposrednoj blizini starta. Molimo sudionike utrke koji su iz Siska i okolice da svoje pakete preuzmu u subotu kako se u nedjelju ne bi stvarala gužva. Okrepne stanice će biti na 2.5 km, 5.5 km, 8.5 km, 11 km, 13.5 km, 16 km i na 19 km, a na okretima će biti kontrolne točke i suci koji će voditi računa o regularnosti natjecanja.

VEZANE VIJESTI
Par istrčao maraton na balkonu

U vrijeme održavanja utrke, a prema procjeni organizatora, najkasnije do 14 sati, prometnice kojima će trčati polumaratonci bit će u potpunosti zatvorene za promet, osim za vozila hitne pomoći i vatrogasce. Sve građane Siska iz Kluba mole za strpljenje zbog posebne regulacija prometa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here