U Neuropsihijatrijskoj bolnici dr. Ivan Barbot obilježen Međunarodni dan sestrinstva

Uloga medicinskih sestara u zdravstvenom sustavu je ogromna

262

Uz podršku Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača i Veleučilišta Ivanić-Grad, Podružnica Hrvatske komore medicinskih sestara Sisačko-moslavačke županije organizirala je u srijedu, 10. svibnja u Neuropsihijatrijskoj bolnici dr. Ivan Barbot obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva.

Dana 12. svibnja u spomen na rođenje Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva, medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta obilježavaju Međunarodni dan sestrinstva.

Na koji način je obilježen Međunarodni dan sestrinstva u prostoru bolnice, otkrila je ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača dr. Marina Kovač:

“ Kroz jedan stručni simpozij koji će govoriti o palijativnoj skrbi kao jednom od važnih segmenata brige o zdravlju naših pacijenata. Uloga medicinskih sestara u zdravstvenom sustavu općenito pa tako i kod nas u bolnici je zaista velika. Bez medicinskih sestara u našim timovima ne bi bilo niti kvalitetne zdravstvene zaštite, niti kvalitetne zdravstvene usluge, niti kvalitetne zdravstvene njege naših pacijenata.

Ono što stalno potičemo, potičemo jedan timski rad u bolnici gdje je, uz liječnika i medicinska sestra, neizostavni dio tima. Medicinska sestra je ta koja praktički 24 sata brine o pacijentu i veliki dio i skrbi i brige upravo provode medicinske sestre.”

Čestitku svim medicinskim sestrama i tehničarima uputila je glavna sestra Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača Danijela Čukelj:

“ Želim napomenuti da ne samo na današnji dan, nego i svaki drugi dan u godini trebamo zahvaliti našim kolegicama i kolegama na njihovom trudu i volji jer za sve naše pacijente brinu da se nalaze sigurno u našem medicinskom okruženju. U bolnici je na današnji dan zaposleno 282 sestre, od toga je 219 srednjih medicinskih sestara, 45 prvostupnica sestrinstva i 17 magistara ili magistri sestrinstva.

Broj je zadovoljavajući, naravno, uvijek može bolje, ali broj je zadovoljavajući i zadovoljni smo.”

Izazovno je ovo vrijeme za zdravstvo na području Sisačko-moslavačke županije, istaknuo je zamjenik župana Mihael Jurić:

“ Posebice iz razloga što je strašni potres ostavio ogromne štete na našim zdravstvenim ustanovama. Tako je i ovdje na području Popovače, gdje smo u zajedništvu i s upravom naše bolnice obnovili zgrade ovdje na području Popovače. Također obnavljamo i mnoge zdravstvene ustanove na području naše županije, od sisačke bolnice do domova zdravlja, na području onog dijela Banovine koji je zadesio potres.

I ne samo da obnavljamo te zgrade, nego podižemo i standard, dižemo nadgradnju tih istih ustanova. Stoga, u budućnosti ćemo imati i dodatnu nadogradnju kapaciteta i opremljenosti naših ustanova. Također, na današnji dan moramo čestitati našem zdravstvenom osoblju, posebice medicinskim sestrama i tehničarima i u ime Županije im zahvaliti na njihovom ogromnom trudu, na njihovom ogromnom zalaganju i na njihovoj žrtve koju su podnesli kako vrijeme pandemije tako i u teškim, izuzetno teškim okolnostima potresa gdje su iznosile veliku žrtvu, posebno u kontekstu smanjenja prostornih kapaciteta, smanjenja mogućnosti djelovanja i u svim tim izazovima dali su puno, puno toga, puno sebe.”

Jurić je svim medicinskim sestrama i tehničarima u ime Sisačko-moslavačke županije od srca čestitao njihov dan i zahvalio na njihovom angažmanu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime