U Sisku se gradi nova zgrada lječilišta Jodno, a novi višefunkcionalni objekt stiže i u Petrinju

215

Uoči 19. sjednice  sjednice Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije o župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak predstavio je novi projekt Sisačko-moslavačke županije – Jodno lječilište.

Kako navodi župan, prije dvije godine određeno je nekoliko važnih ciljeva, a jedan od njih je i osnivanje lječilišta Jodno. Procijenjena vrijednost projekta je oko 13 milijuna eura, a do sada je osigurano 4 milijuna eura, dok će do početka gradnje biti osigurano još nekoliko milijuna eura.

-Do sada smo izradili glavni projekt za izgradnju nove zgrade, koji će ovaj tjedan biti predan na potvrdu, a nakon što dobijemo potvrdu šaljemo zahtjev za izdavanjem građevinske dozvole. Očekujemo raspisivanje nabave za radove krajem ove godine ili početkom sljedeće godine. To bi značilo da će radovi započeti najkasnije do početka ljeta sljedeće godine, pojasnio je jutros župan Celjak.

Pojasnio je kako je riječ o novoj zgradi koja će biti postavljena iza postojeće zgrade te kako će oba objekta biti spojena toplim hodnikom. Nova zgrada medicinskog wellness & spa centra Sisačko-moslavačke županije gradit će se na lokaciji Ulice Nikole Tesle u Sisku, pokraj sadašnje zgrade Jodnog lječilišta. U njoj će se nalaziti rekreacijski i rehabilitacijski sadržaji: bazeni, višenamjenska dvorana, teretana, wellness&spa zona i caffe bar te prostori za ostale prateće sadržaje.

Uz izgradnju ove zgrade, Županija je pokrenula izradu projektne dokumentacije za istraživanje jodne vode, a očekuje se buđenje i pronalazak jodne vode.

-U sklopu obnove postojeće zgrade prilagođava se postojeća zgrada u kojoj će se izgraditi i postaviti kade za jodnu vodu pa će tako u postojećoj zgradi biti veći smještajni kapacitet, dodao je župan Celjak.

Isto tako obnavlja se i jedna zgrada na području Petrinje koja se nalazi ispod stare bolnice, a bit će od velikog značaja korisnicima Doma za starije osobe Petrinja. U toj zgradi predviđa se unutarnji bazen, smještajni kapacitet te liječenje građana na području Petrinje, stoga će jednake  mogućnosti biti i u Sisku i u Petrinji.

Zaključno župan je dodao kako je nadogradnjom nove zgrade postavljen nadstandard i nadogradnja fizikalne medicine i rehabilitacije što znači da će korisnici putem uputnice moći koristiti sav sadržaj, što se odnosi i na korisnike koji nisu bolesni, a žele usluge koristiti rekreativno uz prethodno plaćanje, bez uputnice.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime