Udruge Sisačko-moslavačke županije dobile 1,3 milijuna kuna iz županijskog proračuna

275

Ugovore o financiranju s predstavnicima udruga koje djeluju na području socijalne skrbi, te udrugama proizašlima iz Drugog svjetskog i Domovinskog rata potpisali su danas u prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe Sisak župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić te njegov zamjenik Marin Piletić. Ukupno je Županija iz svoga proračuna za rad ovih udruga izdvojila 1,3 milijuna kuna, od čega 700.000 ide za braniteljske i one iz Drugog svjetskog rata, a za socijalu 652.000 kuna. Više je kazao župan Ivo Žinić.

VEZANE VIJESTI
Najavljen Mali topolovački sajam

 

 

Od udruga koje se bave socijalnim radom, sredstva je dobila i Građanska inicijativa Sisak koja se bavi humanitarnim radom, ali i pomoći marginaliziranim skupinama poput obitelji s više djece, invalida, starijih i nemoćnih ili onih u nepovoljnom socijalnom položaju.

 

 

kazala je Daša Poredoš Lavor iz Građanske inicijative. Braniteljske udruge izrazito su zadovoljne sredstvima dobivenima od Županije, osobito jer se uoči donošenja ovogodišnjeg proračuna razmatralo i smanjenje sredstava namjenjenih upravo njima, no do toga ipak nije došlo. Zbog toga se Darko Dumbović, predsjednik županijske Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata, osobito zahvalio vijećnicima Županijske skupštine te županu.

VEZANE VIJESTI
Potpore za promidžbu, organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama u poljoprivredi

 

 

Sredstva je ukupno dobilo 58 udruga, od toga četiri iz Drugog svjetskog rata, 23 braniteljske te 31 “socijalna”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here