U sisačkoj Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić 10. siječnja je potpisan Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji kompleksa bolnice, izgradnju tzv. Središnjeg paviljona, projekta koji će obuhvatiti objedinjeni hitni bolnički prijem i dnevnu bolnicu vrijedan ukupno 106 milijuna kuna.

Ugovor su potpisali ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović i direktor Presoflex Gradnje, izvođača radova, Ino Galić. Ravnatelj Dujmeović je naglasio kako je ovo velik dan za sisačku bolnicu budući da se nakon više od 30 godina od temelja gradi jedna nova zdravstvena ustanova.

 

„Izgradnjom ovog Središnjeg paviljona će se značajno povećati funkcionalna zdravstvena, odnosno medicinska površina za oko 8400 četvornih metara. Najveću će korist imati naši pacijenti koji zahtijevaju hitni prijem i obradu, jer će na jednom mjestu biti napravljena brza dijagnostička obrada. Naime, na jednom će mjestu biti objedinjeni hitni bolnički prijem, dijagnostika, laboratorij, hemodijaliza i dnevna bolnica. Dakle, neće više biti šetanja između odjela. Nakon što se postavi dijagnostika, započet će, ako je potrebno liječenje u prostorima dnevne bolnice koja će biti suvremeno opremljena. To će biti značajan doprinos i za naše djelatnike jer ćemo raditi u modernim prostorima koji će zasigurno utjecati na kvalitetu rada“, rekao je Dujmenović.

VEZANE VIJESTI
18 tisuća kuna prikupljeno za pomoć u liječenju dječaka Luke

Direktor tvrtke Presoflex Gradnja Ino Galić  podsjetio je kako se proces javne nabave protegnuo na gotovo dvije godine.

„Ono što sada slijedi je izrada detaljnog terminskog plana, usuglašavanje s investitorom, tj. naručiteljem i prijava gradilišta. To je planirani početak. S obzirom na ovo doba godine, ako bude sve kako treba, vremenske prilike i sve ostalo, očekujemo da bi s radovima započeli kroz nekih mjesec i pol dana“, najavio je Galić

Župan Ivo Žinić, koji je nazočio potpisivanju ugovora, potvrdio je kako je ovo povijesni dan, ne samo za sisačku bolnicu, već i za zdravstvenu zaštitu stanovnika Sisačko-moslavačke županije.

VEZANE VIJESTI
Tradicionalni božićni ručak u Caritasu Sisačke biskupije

„Počinjemo graditi jedan veliki objekt koji će doista omogućiti kvalitetnu zdravstvenu zaštitu svih stanovnika ove županije, ovog grada pa i šire. Imamo u planu, s određenim uslugama, privući pacijente u ovu bolnicu i izvan naše županije, iz okolice Zagreba, Velike Gorice, Ivanić Grada koji već sada gravitiraju prema ovoj bolnici. Ovo je veliki projekt, 70 milijuna kuna bespovratnih sredstava, ostatak do 106 milijuna kuna su vlastita sredstva iz izvora Ministarstva financija, Ministarstva zdravstva, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova i Županije. Imali smo određenih poteškoća oko financiranja u prošlosti, ali došli smo do trenutka kada se  ovaj objekt počinje graditi“, kazao je župan.

VEZANE VIJESTI
U sisačku bolnicu sa zaštitnom maskom

Osvrnuo se i na, kako ih je nazvao, negativne medijske napise i izjave pojedinaca kako je ovaj projekt ocijenjen najvećim promašajem 2017. godine. „Ako je ovo promašaj, pitam se što su to onda uspjesi“, zaključio je župan izrazivši uvjerenje kako će izvođač odraditi posao u predviđenom roku te kako „ćemo za 19 mjeseci, koliki je rok za dovršetak radova, ovdje imati prekrasnu modernu i moderno opremljenu građevinu koja će omogućiti kvalitetnu zdravstvenu skrb na području naše županije“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here