Dva mjeseca nakon što je obišao mjesnu ambulantu u Gušću kako bi se uvjerio koji su prioriteti u njenom opremanju, zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak je ponovno posjetio ambulantu u kojoj ga je i ovaj put dočekao Dr. Branko Bunjevac. On je za prvog posjeta dožupana upoznao s potrebama ambulante napomenuvši kako su prioriteti tlakomjeri, printer, hladnjak, telefon, namještaj za ordinaciju, novi sterilizator, EKG aparat i otoskop. U dogovoru sa stručnim službama Celjak je najavio brz odgovor na ove zahtjeve pa je tako ovom prilikom izvijestio kako je dio namještaja i opreme već nabavljen, a dio će stići naknadno.

„Nedavno smo obišli ambulanta Dom zdravlja Sisak ovdje u gušću te utvrdili kako je potrebno obnoviti dio medicinske i nemedicinske opreme. To smo i učinili u suradnji s Domom zdravlja Sisak, a dio ćemo nabaviti  realizacijom projekta opremanja ordinacija privatne zdravstvene zaštite. Sisačko-moslavačka županija i ona ovaj način nastoji zadržati kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga i na ruralnim područjima“, rekao je Celjak.

 

Ukupna ulaganja u opremanje ambulante će tako u konačnici iznositi oko 85 tisuća kuna, rekla je ravnateljica Doma zdravlja Sisak Ankica Grubišić koja je zajedno s Celjakom obišla ambulantu.

„ Ova ambulanta postoji od negdje 97. godine kada smo mi ustvari išli na to ugovaranje timova, znači ta ambulanta je ugovorena za Kratečko i Gušće. Ona radi tri dana u Gušću, a dva u Kratečku. Ambulanta funkcionira, nabavljamo opremu prema mogućnostima. Sad smo nabavili opremu iz decentraliziranih sredstava, uz onu koju ćemo još nabaviti iz EU fondova, to  je ulaganje otprilike 85 tisuća kuna“, naglasila je Grubešić.

Osim doktora i medicinske sestre, bolje uvjete u ambulanti u Gušću sada će imati i 300-tinjak pacijenata, potvrdio je ovom prilikom predsjednik Mjesnog odbora Gušće Drago Popović.

„Pa znači dosta, poglavito za stariju populaciju, koje je na području Donje Posavine dosta, ali i za mlade, za njihov opstanak na ovim područjima. Pomoć doktor više trebaju ovi stariji, bakice i djedovi koji nemaju niti dovoljno autobusnih linija kako bi otišli do grada pa bi na tako nešto gubili čitav dan. Ovako dođu kod doktora i u pola sata – sat obale obave što trebaju i vrate se doma“, kazao je Popović.

Dodajmo kako Županija u naredne tri godine provodi projekt „Opremanje ordinacija primarne zdravstvene zaštite na području Sisačko-moslavačke županije“  čija je ukupna vrijednost 14,8 milijuna kuna, a kojim županija osigurava uvjete za kvalitetniji rad medicinskog osoblja u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, povećava broj usluga prema korisnicima, smanjuje broj uputnica u sekundarnu zdravstvenu zaštitu i osigurava pristup osobama s teškoćama u kretanju zdravstvenim ustanovama.

[srizonfbalbum id=1616]

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime