Uz tamburaše i ples proslavila 100-tu!

867

Gospođa Terezija Ferin iz Hrnajnca u Svetom Ivanu Zelini proslavila je 100. rođendan!

Svojih “okruglih 100” obilježila je u veselom društvu obitelji, prijatelja, a rođendan joj je došao čestitati i njen sumještanin – župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Terezija je rođena 28. rujna 1919. godine u siromašnoj radničkoj obitelji. Majka joj je rano umrla, pa je ona, kao najstarija od svoje četvorice braće, preuzela brigu o kućanstvu. Nakon što se otac ponovno oženio, u poslovima oko kuće i na polju pomogla joj je maćeha, a ubrzo je dobila još četvero polubraće i svi su živjeli zajedno u malenoj kući.

VEZANE VIJESTI
Potpisani ugovori o provedbi projekta Školska shema

Udala se s 19 godina za 32-godišnjaka za kojeg kaže da ju je volio i poštovao, a tijekom godina dobili su troje djece – dvojicu sinova i kćer.

Kada prepričava svoj život, ova vitalna 100-godišnjakinja kojoj nitko “ne bi dao” ni dana više od 80 godina, kaže kako je cijeloga života naporno radila na polju kako bi prehranila svoju obitelj, no kako se uvijek, siromaštvu unatoč, našlo vremena za veselje, ples i druženje.

Suprug i njegova braća imali su bend i svake su subote organizirali seoske zabave koje nije propuštala. Dodaje kako mladi danas imaju i više no dovoljno svega, no nemaju vremena za druženje.

VEZANE VIJESTI
Župan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak uputili čestitku

Povlačeći paralelu između braka nekad i danas, Terezija kaže kako su nekada žene morale istrpjeti svašta – i uvrede i batine jer je bila sramota otići od muža, a danas, veli, je pak druga krajnost, nitko nikome ne smije ništa reći i već se potpisuju papiri rastavu.

Župan Kožić je svojoj sumještanki Tereziji čestitao rođendan poželjevši joj da ih još puno proslavi u zdravlju i veselju u krugu svoje obitelji.

– Imati oko sebe djecu, unučad i praunučad koji brinu o vama, koji su vam omogućili da i u poznim godinama živite u obiteljskome domu, koji su organizirali današnju proslavu…, vaše je najveće bogatstvo. Želim da vas i dalje služi zdravlje, da obitelj bude uz vas, da poživite još dosta godina – poručio je baki Tereziji župan Kožić.

VEZANE VIJESTI
Dodijeljena priznanja najboljim vinarima kontinentalne Hrvatske

Foto: Zagrebačka županija

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here