Maleni Mario ima 4 godine i rodio se kao potpuno zdravo dijete i bio je uredno pušten iz bolnice. No, nakon mjesec dana života, malenom dječaku prvi put staje srce nakon čega su krenule reanimacije i borba za život.
Nažalost tu kreće teški period za cijelu obitelj ali najviše za Maria koji je tada 6 mjeseci bio na aparatima. Bio je i na dijalizi zbog otkazivanja bubrega, a prošao je i povezivanje plućne aorte te zatvaranje rupe na srcu.


Nakon brojnih bakterija i virusa, kompletnog zdravstvenog stanja, mozak mu je atrofirao. Mario je nakon dugo vremena provedenih po bolnici već dvije godine doma i ugrađena mu je perkutana endoskopska gastrostomija (PEG) putem kojeg se hrani.
Mario ima svakodnevnu 24 satnu skrb svojih roditelja i tete, no nažalost roditelji su financijski isrcpljeni posebno jer je majka nezaposlena pošto mora biti uz sina. Žive u podstanarskom stanu.

Mjesečno na ljekarnu troše minimalno 1000 kuna na laksative i lijekove za podizanje imuniteta.


– Potrebna nam je financijska pomoć za svakodnevne potrebe, režije, hranu, gorivo i njegove laksative – kazala nam je Kristina.
Ovim putem Vas pozivamo, da u skladu sa svojim mogućnostima i željama, pomognete obitelji Čeh Ujdur da omoguće Mariu sve što mu bude potrebno za daljnje liječenje i oporavak ,na čemu Vam se unaprijed zahvaljuje obitelj.
Uplate možete vršti na račun : HR3724020063102578894 otvoren u Erste banci,na ime Niko Ujdur ( otac)
U svrhu uplate naznačite da se radi o pomoći za liječenje i oporavak Maria.
Iako financijski iscrpljena, čitava obitelj je zahvalna svima koji su im dosad već pomogli, kao i stručnjacima koji su spasili život malog Marija.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime