Veća skupina migranata ušetala u Pokupsko

2346

Iako nadležne službe opovrgavaju tvrdnju da migranti šire područje Pokupskog koriste kao rutu svog prelaska, čini se da je istina nešto drugačija.

Naime, tportal je jučer objavio fotografije na kojima se jasno vidi kako dvadesetak migranata ulazi u Pokupsko iz smjera Velike Gorice. Naime, skupina migranata ušetala je u ranim jutarnjim satima u središte Pokupskog, sjela ispred Crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije te mirno čekala policiju da ih pokupi.

Kako prenosi tportal, svjedok je rekao kako su migranti najvjerojatnije iz Pakistana, a u Pokupskom su završili nakon što su na putu prema Italiji ostali bez novca.

VEZANE VIJESTI
GLINA Uočio migranta (19) u dvorištu pa ga izudarao metalnom cijevi

Migranti su odvedeni u službene policijske prostorije radi utvrđivanja okolnosti boravka.

Ovo nije prvi put da su se mještani šire okolice Pokupskog susreli s migrantima. Podsjetimo, ranije prošlog mjeseca krijumčar je pokušao prevesti 11 migranata istom rutom, no nakon policijske akcije, s kombijem je sletio u Kupu, pri čemu se jedna žena utopila. Preživjeli migranti zatražili su azil u Hrvatskoj.

Ukoliko u svojoj okolini primjetite osobe za koje pretpostavite da su nezakoniti migranti, obavijestite policiju na 192.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here