Večer talijanskih specijaliteta uz dašak Turopolja kod Babrige

3565

U ugodnom ambijentu velikogoričkog bistroa Babriga, poznatom po specijalitetima tradicionalne turopoljske kuhinje, sinoć se moglo uživati u “nečem sasvim drugačijem” – čarima talijanskih specijaliteta spravljenih uz dašak Turopolja.

Posebni pečat svakom jelu bogatog talijanskog menija dao je chef Robert Slogar, inače član prestižnog Svjetskog udruženja kuharskih saveza (WACS).

Posebno talijansko gastro iskustvo od sedam slijedova započelo je carpacciom od domaće govedine, pripremljenog na “Harry’s Bar” način, poslužen uz Bloody Mary sladoled, aromatizirane bruschettine s češnjakom, začinjen svježom rikulom, srcem artičoke i Grana Padano sirom.

Nakon Harry’s Bar carpaccia uslijedila je najpoznatija tradicionalna talijanska juha -minestrone.

Gusta povrtna juha s ječmenom kašom s juga Italije savršeno nas je pripremila za treći tanjur –  Lasagne a’lla Parmigiana s ragoutom od teletine i mozzarella sirom.

Nakon okosnice talijanske kuhinje, lazanja, uslijedio je lagan tanjur krem harmonije – orecchietta s vrganjima i turopoljskim tartufima.

Na petom tanjuru posluženi su medaljoni u umaku od pet vrsta sireva i ribanim tartufima, povrće kuhano na pari s maslinovim uljem, vrganji od krumpira te efektni arancini od riže s mozzarellom.

Uslijedili su aromatični janjeći kotleti začinjeni finim mediteranskim samoniklim aromatičnim travama te tri puta pečeni krumpir.

Pečat ovom talijanskom spektaklu dao je desert prema kojem je upravo prepoznatljiva ova kuhinja – Panna cotta tutti mirtilli, koji se odlično stopio s pićem dobrodošlice s početka gastro priče – Bellini koktelom.

Bistro Babriga poznat je po jelima pripremljenima isključivo prema domaćoj recepturi uz koja nude pomno odabrana vina. Jedni su od nositelja standarda Okusi zagrebačkoga kraja, koja garantira kvalitetu i autentičnost gastro ponude. Uz večer talijanske kuhinje, često organiziraju slična događanja, poput primjerice večeri burgera ili pak večeri specijaliteta spravljenih od turopoljske svinje- autohtone hrvatske pasmine svinja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime