VELIKA TUGA Nakon što je preminula beba, sinoć je umrla i majka

881

U subotu, 30. listopada, u Klinici je preminulo dijete staro svega 23 dana. No, desetak dana kasnije, preminula je i majka djeteta.

“Sa žaljenjem priopćavamo da je jučer, 2. studenog, preminula bolesnica rođena 1979. godine, koja je nakon učinjene hitne sekcije i dovršetka trudnoće premještena u našu Kliniku zbog covid-19 pneumonije i teškog zatajenja kardiorespiratornog sustava”, naveli su iz bolnice pri zaprimanju majke koja je na koncu također preminula.

Klinika za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” objavila je tužnu vijest kako je kod preminule rodilje zaražene covidom-19 došlo do multiorganskog zatajenja unatoč poduzetom liječenju kao i da se utvrđuju okolnosti smrti 23 dana stare bebe koja je umrla u subotu, 30. listopada.

“U našoj ustanovi je započeta izvantjelesna oksigenacija (ECMO). U daljnjem tijeku boravka dolazi do multiorganskog zatajenja te bolest, usprkos poduzetim mjerama liječenja, završava smrtnim ishodom”, navodi se u priopćenju Ravnateljstva koje je obitelji preminule izrazilo sućut.

Iz Klinike su priopćili i da se utvrđuju okolnosti smrti djeteta starog 23 dana koje je umrlo 30.listopada. “Sve okolnosti smrti se utvrđuju te će nakon potrebne analize kompletne medicinske dokumentacije i eventualnih dodatnih postupaka, javnost biti informirana o uzrocima smrti. Upućujemo iskrenu sućut obitelji u ovom teškom trenutku”, navodi Ravnateljstvo Klinike.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime