Veliki proizvođač dječjih igračaka donira 4 milijuna dolara za borbu protiv rasizma

1
Foto: Pixabay

Danski div Lego, proizvođač omiljenih dječjih kockica za slaganje, objavio je u četvrtak odluku da se angažira protiv rasizma doniranjem četiri milijuna dolara za mobilizaciju u svijetu protiv ksenofobije i rasističkog nasilja.

“Donacija je namijenjena američkim organizacijama koje podupiru crnu djecu kao i drugim organizacijama koje poučavaju djecu toleranciji i jednakosti”, navela je grupa u priopćenju, koje prenosi AFP, ne navodeći imena korisnika donacije.

U trenutku dok deseci tisuća osoba prosvjeduju protiv rasnog nasilja u Sjedinjenim Državama i diljem svijeta nakon smrti Georgea Floyda, crnog Amerikanca kojeg je ugušio koljenom bijeli policajac dok je bio u lisicama i nije pružao nikakav otpor, Lego ističe kako je “na strani crnačke zajednice u borbi protiv rasizma i nejednakosti”.

VEZANE VIJESTI
U Dvoru prosvjed protiv odlaganja nuklearnog otpada

Div dječjih igračaka podsjetio je kako je uključivost jedna od temeljnih vrijednosti.

“Naša je misija inspirirati i razvijati graditelje svijeta sutrašnjice, a to uključuje i poticanje na to da budu tolerantni, uključivi i ljubazni”, ističe grupa.

Godine 2019. 25 posto dobiti grupe bilo je alocirano u zakladu Lego, koja radi prije svega u korist djece u nevolji.

Lego je privremeno u Sjedinjenim Državama prekinuo reklamiranje putem interneta, ali bi ga idućih dana trebao ponovno pokrenuti.

Akciji su se pridružili i brojni drugi giganti iz svijeta dječjih igračaka i filmova, poput Disneya i Pokemona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here